Pyha, så er det endelig slut

Charles Callison og HIC tabte tordag stort til Bakken Bears, og dermed sikrede århusianerne sig for tredje år i træk DM-guldet. Foto: Søren E. Alwan

Pyha, så er det endelig slut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Horsens IC var helt som ventet chanceløs mod Bakken Bears, som for anden sæson i træk vandt finale-serien med 4-0.

Horsens: Pyha, så er det endelig slut.

Sådan så det ærligt talt ud hos Horsens IC-spillerne, da hornet torsdag aften gik i Forum Horsens.

Det signalerede afslutningen på finale-serien, som med lidt god vilje begyndte udmærket for HIC-mandskabet, men endte med et par solide lussinger og det tredje mesterskab på stribe til Bakken Bears.

HIC tabte seriens fjerde kamp med 91-76, og HIC'erne stod efter opgøret med sølvmedaljer om halsen og kiggede på, mens medaljerne af det ædleste metal og ikke mindst mesterskabspokalen endte hos Bakken Bears.

Helt fortjent.

Bakken Bears er i øjeblikket en klasse bedre end Horsens IC, og reelt viste HIC-mandskabet sig som chanceløst i finale-serien mod et Bakken Bears-hold, som hører til blandt de absolut bedste, der er set på den nationale scene.

- Jeg ved ikke, om det hold, Bakken Bears har i år, er bedre end holdet fra sidste sæson, men begge spillede på et meget højt niveau, sagde Ignacio Munoz, trænerassistent hos HIC, efter kampen.

-Begge hold gjorde det godt ude i Europa, og det vidner om stor styrke, fortsatte han.

Horsens IC-Bakken Bears 76-91 (26-46)
DM-finale, kamp-4Point for HIC: Vedran Borovcanin 19, Charles Callison 17, Oscar Jørgensen 9, Lasse Elbæk 8, Darryl Tucker 7, Stefan Savic 7, Cheikh Sane 7 og Frederik Rungby 2.

Point for Bakken Bears: Tobin Carberry 15, Ryan Martin 13, Ryan Evans 11, Thomas Lærke 11, Adama Darboe 8, Hayden Dalton 8, Darko Jukic 7, Michel Diouf 7, Tylor Ongwae 5, Sylvester Berg 3 og Morten Sahlertz 3.
De to store mænd Cheikh Sane fra HIC (til venstre) og Bakken Bears' Michel Diouf havde undervejs flere hårde dueller. I sidste ende trak Diouf sig ud som vinder. Foto: Søren E. Alwan
De to store mænd Cheikh Sane fra HIC (til venstre) og Bakken Bears' Michel Diouf havde undervejs flere hårde dueller. I sidste ende trak Diouf sig ud som vinder. Foto: Søren E. Alwan

HIC'erne troede på det

Bakken Bears lod der aldrig være den mindst tvivl om, at mesterskabspokalen skulle sikres i første forsøg.

Gæsterne bragte sig straks foran med 13-2, og siden handlede det udelukkende om sejrens størrelse. Den slags er ødelæggende for kampe i en sport som basketball, der i den grad lever af intensitet. Den var totalt fraværende torsdag aften i Forum Horsens, og for anden sæson i træk gjorde Bakken Bears kortest mulig proces i finalerne med en samlet sejr på 4-0.

- Det lyder måske lidt dumt nu, men inden vi begyndte, troede vi på det. Vi vidste godt, vi var underdogs, men vi mente, vi havde chancen, sagde Ignacio Munoz.

Det viste sig ikke helt at holde stik, og ifølge HIC-assistenten skyldtes det først og fremmest, at HIC-mandskabet aldrig ramte niveau.

- Vi vidste godt, vi skulle op mod en stærk modstander, men vi troede, vi kunne spille bedre, sagde han.

10 års mestre
De seneste 10 års danske mester i basketball:

2019: Bakken Bears (HIC)2018: Bakken Bears (HIC)2017: Bakken Bears (HIC)2016: HIC (Bakken Bears)2015: HIC (Bakken Bears)2014: Bakken Bears (Randers)2013: Bakken Bears (Svendborg)2012: Bakken Bears (Svendborg)2011: Bakken Bears (Svendborg)2010: Svendborg (Bakken Bears)

Holdet i parentes er taberen i DM-finalerne.

Turbulent trænerfyring

Det gjorde så bestemt ikke tingene lettere, at HIC-mandskabet undervejs i finaleserien sagde farvel til træner Arnel Dedic.

Klubben fyrede lørdag sin træner igennem næsten otte sæsoner efter en batalje i omklædningsrummet i forbindelse med finale-seriens tredje kamp. Heller ikke den spiller, som var involveret i bataljen, Brandon Tabb, deltog i mandagens finale.

- Det var en beslutning, som blev taget af spillerne og trænerne - vi var enige om, det var bedst, han ikke spillede med, sagde Ignacio Munoz.

Og netop et par særdeles turbulente dage omkring trænerfyringen sad med sikkerhed i spillerne og alle omkring holdet. Under de betingelser virkede en i forvejen utrolig svær opgave komplet umulig, og derfor virkede det som en lettelse for alle, at finaleserien fik en hurtig ende og ikke trak unødvendigt langt ud.

Pyha, så er det endelig slut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce