Odder-talent styrede det danske forsvar

Nikolaj Læsø Christensen fra Odder fik også lov at forsøge sig som målskytte, selv om han havde en vigtig rolle i det danske forsvar og var et samlingspunkt som holdspiller på det danske U21-landshold. FOTO: Mette Mørk

Odder-talent styrede det danske forsvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HÅNDBOLD - Nikolaj Læsø Christensen fra Odder var et af lyspunkterne på det danske U21-landshold i firenationersturneringen i Skanderborg.

Han holdt sammen på det danske forsvar, var en god holdspiller og fik også lov at score på straffekast.

- Min rolle er at være forsvarsspiller, og det har jeg det fint med. Hvis det er det, landstræneren mener, jeg kan bidrage med, gør jeg det gerne. Jeg har store ambitioner og er glad for at være med på U21-landsholdet. Hvis det oven i købet kan føre til en billet til VM til sommer, er det bare fantastisk, sagde den 19-årige Odder-spiller.

Hans holdkammerat Simon Sejr Jensen var en af de tre målmænd i truppen, og han bidrog især med en flot anden halvleg, da Danmark slog europamestrene fra Spanien med 26-21 i den første kamp sent fredag aften. Han var også på banen i anden halvleg i går mod Tyskland, da Danmark tabte med 26-24.

Jacob Mikkelsen fra Fredericia bidrog også til sejren over Spanien i fredags.

Jens Svane Peschardt fra KIF Kolding er fra Egtved og markerede sig som en kreativ playmaker, så det var masser af lokale talenter ved talentparaden i Fælledhallen i Skanderborg, hvor guld-, sølv- og bronzevinderne fra EM var Danmarks modstandere.

850 tilskuere så fredagskampene. Der var 1327 tilskuere i lørdags og ifølge formand Jens Christensen 1328 tilskuere til det afsluttende stævne i går.

Danmark fik en lektion af franskmændene i lørdags. Forklaringen var ikke mindst en 19-årig talentfuld fyr ved navn Melvyn Richardson.

- Jo, det er rigtigt nok. Min far er Jackson Richardson. Han spiller ikke længere, men er træner i Dijon. Jeg spiller selv på førsteholdet i Chambery, hvor min far også spillede, og jeg har store ambitioner, sagde en høflig og beskeden Melvyn Richardson.

Den knægt har muligheder for at nå meget langt. Hans far blev kåret som verdens bedste håndboldspiller i 1995 og var verdensmester to gange. Jackson er i dag 47 år.

Turneringens anden stjerne i svøb var den 20-årige tysker Björn Zintel, der scorede 11 mål mod Danmark i turneringens sidste kamp.

- Jeg spiller for Hamm i anden Bundesliga. Konkurrencen i Bundesligaen er hård, og det kan være svært for unge spillere at få spilletid, men min kontrakt i Hamm udløber til sommer, og jeg har da nogle tilbud. Jeg har altid været en stor fan af THW Kiel, men jeg tror, mine chancer for spilletid er større i en af de mindre klubber, og der er en del bundesligaklubber i det område, jeg kommer fra, sagde Björn Zintel.

Ham kommer vi til at se og høre mere til - meget snart.

Spanien havde også et berømt navn på holdet Daniel Dujshebaev, søn af den temperamentsfulde russer Talant Dujshebaev, som også blev kåret som verdens bedste (i dag polsk landstræner). Daniel er lillebror til en spansk landsholdsspiller, på holdet, men han har endnu ikke den klasse, som de to store individualister demonstrerede.

Den danske træner Morten Henriksen var tilfreds.

- Placeringerne i denne turnering betyder intet for mig. Vi fik tre gode kampe, og det var en vigtig forberelse til de tre hårde VM-kvalifikationskampe i Rumænien mod Sverige, Rumænien og Bulgarien. Kun ét hold går videre til VM i Algeriet til sommer, og Sverige er uhyggeligt stærke. Hvis det lykkes os at komme med til VM, er det godt gået. Jeg er optimist og var tilfreds med præstationerne, selv om jeg var skuffet over den lektion, vi fik af Frankrig i lørdags, sagde den danske landstræner.

Skanderborg havde selv to spillere med i U21-truppen, Mike Haack og Frederik Ladefoged.

- Begge meldte afbud på grund af skader, men jeg kender dem fra ligaen, og de er stadig inde i billedet, når de er klar igen, sagde landstræneren.

Spanien sluttede turneringen med at slå Frankrig med 31-25, og Spanien slog også Tyskland med 29-28 på et straffekast i sidste sekund.

Frankrig vandt også to kampe, mens Danmark og Tyskland hver vandt én kamp.
Her scorer Mads Thymann Hansen fra Lemvig turneringens sjoveste mål. Han rejser sig efter en maveplasker og scorer hos den tyske keeper under stor jubel fra de 1328 tilskuere. FOTO: Mette Mørk
Her scorer Mads Thymann Hansen fra Lemvig turneringens sjoveste mål. Han rejser sig efter en maveplasker og scorer hos den tyske keeper under stor jubel fra de 1328 tilskuere. FOTO: Mette Mørk

Odder-talent styrede det danske forsvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce