Odder-roere går solo: Nej tak til forbundets OL-satsning

Juliane Elander drømmer stadig om at komme med til OL, men foreløbig forbereder hun sig i privatregi med Christina Pultz som makker i letvægtsdobbeltsculleren. Arkivfoto

Odder-roere går solo: Nej tak til forbundets OL-satsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Juliane Elander og Christina Pultz vil til OL i Tokyo næste år, men foreløbig har de takket nej til at være en del af Dansk Rocenter og dermed den fælles OL-satsning.

Odder: Juliane Elander fra Odder Roklub har allerede været til OL fire gange, men drømmen om et femte af slagsen i Tokyo næste år er i høj grad i fokus, men denne gang blive det ikke på samme måde for letvægtsroeren, der med skiftende makkere i dobbeltsculleren har kæmpet om medaljer i mange år.

Juliane Elander har fundet sammen med sin klubkammerat Christina Pultz fra Odder, og sammen har de valgt ikke at være en del af OL-satsningen under Danmarks Rocenter. I stedet vil de forberede sig til sæsonens kommende opgaver og med målet om at kvalificere sig til EM og VM uden for landsholdet.

- Jeg har haft svært ved at finde mig til rette i det, som forbundet kunne tilbyde. Jeg har været vant til at have meget medindflydelse på tingene, så følelsen var ikke den rigtige, og derfor valgte jeg at melde fra. Efterfølgende har jeg så fundet sammen med Christina Pultz, og sammen har vi fundet glæden ved roningen igen, siger Juliane Elander.

De er i øjeblikket på træningslejr i Portugal, men denne gang er det uden de vanlige landsholdsrammer og den økonomiske støtte derfra.

Jeg har været vant til at have meget medindflydelse på tingene, så følelsen var ikke den rigtige, og derfor valgte jeg at melde fra. Efterfølgende har jeg så fundet sammen med Christina Pultz, og sammen har vi fundet glæden ved roningen igen.
Juliane Elander

Første test om tre uger

De to roere har fra Odder har fundet sammen med Jesper Krogh, der også trænede Juliane Elander og Anne Lolk frem mod OL i 2016, og så står de selv for al planlægning og økonomi.

- Det kan kun lade sig gøre, fordi jeg har nogle gode sponsorer og Odder Roklub som støtter os, siger Juliane Elander, der har sin mor og sine to børn med på træningslejr, så det hele kan gå op i en højere enhed.

Juliane Elander og Christina Pultz har flere gange roet sammen og vundet en række danske mesterskaber sammen.

- Men vi har aldrig haft et træningsforløb sammen. Nu prøver vi det af, og følelsen er god. Om tre uger deltager vi i regattaen i Piediluco i Italien. Der kommer en række landsholdsbåde, så der får vi set, om vi har farten til at kunne være med, siger Juliane Elander.

Hvis regattaen går efter planen, håber duoen at blive udtaget til EM i slutningen af maj, og senere på året er der VM.

De to Odder-roere har ingen danske konkurrenter i letvægtsdobbeltsculleren, så det handler udelukkende om, at de kan bevise, at de roer hurtigt nok.

- På sigt skal vi selvfølgelig tilbage i Dansk Rocenter, hvis vi skal udtages til OL, men foreløbig prøver vi selv at klare os og gøre tingene på vores måde, siger Juliane Elander.

Dansk Roforbund har også slået fast, at efter VM indgår alle roere i DRC-truppen igen, så den sportslige ledelse kan udtage den hurtigste båd til OL 2020.

Odder-roere går solo: Nej tak til forbundets OL-satsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce