Nu skal vi slå de danskere!

En weekend tæt på både med-og modspillere er en stor oplevelse for børnene til BIF-Cup. Ikke mindst de grønne fra Risør Fotballklubb. Foto: Søren E. Alwan

Nu skal vi slå de danskere!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

brande - "Vi vandt! Vi slog Brande," lyder det på klingende norsk fra to meget begejstrede drenge, der ikke ser ud til at være færdige med deres jubelscene, da de stormer forbi med hænderne over hovedet.

De er en del af de cirka 80 nordmænd fra Risør Fotballklubb, der har taget turen til BIF-Cup i Brande.

Det er 32. gang, at klubben deltager, og det er 32. gang, at børnene skal have en særlig oplevelse, siger Christian Axelsen, der som barn selv rendte rundt på banerne og i dag er leder for klubben.

- Vi er rigtig glade for at være med igen. Det her er en tur, der betyder meget for spillerne, understreger Christian Axelsen og fortsætter:

- For det første er fodbold godt til at skabe venskaber, også over landegrænser. Derudover rejser mange af spillerne uden forældre for første gang, så det får dem også til at vokse både sportsligt og menneskeligt i løbet af sådan en tur, siger Christian Axelsen.

Eneste feriemulighed

For nogle af holdets spillere er rejsen over Skagerrak til Brande også den eneste mulighed for i det hele taget at komme på sommerferie.

Det er nemlig ikke alle spillernes forældre, der har råd til selv at rejse af sted med børnene.

- Det er vigtigt, at børnene i familier uden mange penge får den sommerferie, de fortjener. Der vil vi gerne tage samfundsansvar som klub, for der er også familier i Norge, der er udfordret økonomisk, siger Christian Axelsen og fortæller, at klubben blandt andet har et samarbejde med Risør Kommune, der hjælper børnene på tur.

Oplevelsen ved BIF-Cup er hvert år så god, at spillerne helst vil tilbage igen i en fart, siger Risør Fotballklubbs tidligere leder, Jan Jacobsen, der har været med alle 32 år og er lidt af en levende legende i den norske klub.

- Det første, de spørger om, når vi sætter os i bilen og kører hjem, er: "Skal vi ikke af sted igen næste år?", siger Jan Jacobsen.
Fakta
<p>Fokus på fair play</p><p>For at få <span class="Fakta fed intro">afviklet</span> turneringen med de over 100 hold, 1000 spillere og mange forældre i en god tone, har BIF-Cup masser af fokus på fair play og respekt. </p><p> Ifølge klubbens formand, Michael Koch, er der kommet ekstra meget fokus på god opførsel på sidelinjen det seneste år, blandt andet fra DBU Jylland, hvor Michael Koch også er formand for fair play-udvalget.</p><p>Ved BIF-Cup opfordrer klubben blandt andet til, at alle viser respekt over for de frivillige som trænere og dommere, og at man også husker, at det er børn på banen og ikke voksne fodboldspillere. Det bliver nævnt i turneringens program, i åbningstalen og via skilte ved stadion.</p><p>Sidste år viste en undersøgelse fra DBU Jylland, at hvert femte barn ville ønske, at forældrene dæmpede sig under kampene. </p><p>Undersøgelsen viste også, at 30 procent af forældrene selv oplever, at forældres opførsel på sidelinjen er blevet dårligere de seneste år.</p><p>Michael Koch mener <span class="Fakta fed intro">ikke</span>, at der har været store problemer med mangel på respekt og fair play ved BIF-Cup, fordi der bliver gjort et stort nummer ud af at forebygge og handle på det.</p><p> </p>

Vi spiller ikke norsk!

Ud over den sociale oplevelse mener han også, at der er en masse at hente på banen.

- Danmark står for god fodbold, så vores spillere lærer altid rigtig meget. Der er mere tempo her og mange gode spillere, siger han.

Kampene mellem hold fra to forskellige nationer er også noget særligt, fortæller Jan Jacobsen og Christian Axelsen.

Selvom der ikke ligefrem er tale om officielle landskampe.

- Men det føles som en slags mini-landskampe. Jeg hører spillerne sige "nu skal vi slå de danskere!", så det er noget specielt. Det er altid sjovt at møde udenlandske hold, lyder det.

Norge har tidligere været kendt for "Drillo-fodbold", opkaldt efter den tidligere norske landstræner Egil "Drillo" Olsen. Det er sjældent positivt ment, da nordmanden foretrak lange afleveringer frem mod en høj angriber, mens vi i Danmark for det meste jubler over korte afleveringer og Laudrup-teknik.

Christian Axelsen afviser blankt, at Risør har taget den, i manges øjne, kedelige spillestil til sig.

- Nej, nej, nej! Heldigvis ikke. Vi spiller faktisk meget "dansk" med korte afleveringer helt nede fra målmanden. "Drillo-tiden" er vist forbi, smiler Christian Axelsen.

BIF-Cup er dog ikke forbi. Den slutter først søndag, når de danske, tyske og norske hold er løbet på banen for sidste gang i dette års turnering.
Christian Axelsen (til venstre) og Jan Jacobsen er rigtig glade for faciliteterne i Brande - og turneringen i det hele taget.  Foto: Søren E. Alwan
Christian Axelsen (til venstre) og Jan Jacobsen er rigtig glade for faciliteterne i Brande - og turneringen i det hele taget. Foto: Søren E. Alwan

Nu skal vi slå de danskere!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce