Märta Hedenquist: - Jeg vil gerne blive i Danmark

Märta Hedenquist er både en fysisk stregspiller og forsvarsgeneral for Horsens HK. På lørdag kan hun være med til at sikre HH oprykning til ligaen. Foto: Ole Nielsen

Märta Hedenquist: - Jeg vil gerne blive i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HH's svenske stregspiller og forsvarsgeneral er klar til at tage en uddannelse og fortsætte som håndboldspiller i Danmark.

Horsens: - Jeg har det fantastisk godt i Danmark, og jeg vil meget gerne blive her og fortsætte med at spille håndbold i Danmark.

Det siger Horsens Håndboldklubs svenske stregspiller og forsvarsgeneral, 26-årige Märta Hedenquist.

Hun har spillet tre sæsoner i den bedste svenske række i Eslöv og er en af klipperne på HH-holdet.

Märta er en fysisk stærk stregspiller og en fremragende forsvarsspiller, der kan minde en del om en anden svensker Tobias Karlsson, verdens bedste stregspiller fra Flensburg-Handewitt.

- Jeg kan lære meget af mændene og især af Tobias Karlsson. Han er meegt smidig og er en af de hurtigste på en håndboldbane. Det tror man ikke, når man ser ham. Jeg kender ham ikke privat, men det ville jeg er da gerne, siger Märta Hedenquist.

Hun er fra Uddevalla og spillede håndbold i klubben " GF Kroppskultur" i Uddevalla, inden hun fortsatte til det sydlige Sverige. Her spillede hun et år i H43 og tre år i Eslöv i Skåne.

- Min kæreste og jeg flyttede til Ringkøbing. Jeg valgte at spille for Horsens Håndboldklub, der lige var rykket op fra 2. division. Vi blev nummer otte i min første sæson. Min kæreste og jeg slog op. Turen fra Ringkøbing var lang. Det tog halvanden time hver vej, så jeg flyttede til Aarhus.

- Her arbejder jeg med oversættelser af svenske og danske værker, men jeg agter at uddanne mig til sygeplejerske. Det tager tre et halvt år, og det vil betyde, at jeg fortsætter med at spille håndbold i Danmark.

- Jeg trives fint i Horsens. Vi har en klub, der udvikler sig hele tiden. I mit andet år blev vi nummer fire, og nu er vi nummer et. Det viser en god udvikling. Jeg er imponeret over det arbejde, Jørgen Møller laver for håndbolden i Horsens.

- Jeg tror på, vi kan klare os i ligaen. Det første år handler det om at overleve, men med nogle forstærkninger skal det nok gå.

- Det har ikke været svært at være eneste udlænding på holdet. Jeg valgte at lære at tale dansk, inden jeg tog til Danmark. Jeg har oså haft en dansk kæreste på et tidspunkt, så sproget er ikke noget problem. Det er noget andet, når de begynder at tale om noget fra gamle dage, som kræver en dansk fortid, men det går fint.

Svensk holdkammerat

- Henrik Okkerstrøm leder efter forstærkninger i hele Skandinavien, og jeg kan sagtens pege på gode svenske spillere, der kan forstærke os. Det kunne da være rart med en svensk holdkammerat, så man kan tale om lidt derhjemmefra engang imellem, men jeg følger levende med i svensk håndbold.

- Landsholdet har været bedre og er lidt svingende. Jeg synes, den danske liga er stærkere end den svenske, og der er mange svenske spillere, der gerne vil til Danmark.

- Jeg kan godt lide at være tovejsspiller. Det er ikke tilfældigt, at jeg går meget op i forsvarsspillet. Jeg synes, det er meget vigtigt.

- Vi glæder os til på lørdag. Oddense har ikke vundet en kamp endnu, så mon ikke, vi klarer den og sikrer oprykningen på lørdag. Vi tager intet for givet, og skulle det glippe, har vi heldigvis en chance mere mod Hadsten, siger HH's svenske spiller, der har kontrakt et år mere.

Märta Hedenquist: - Jeg vil gerne blive i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce