Jagten på den gyldne stime: Derfor vinder FC Fredericia endelig tre kampe i træk

Christian Sørensen mener, at FC Fredericia ender på tredjepladsen, hvis de vinder de sidste to kampe. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Jagten på den gyldne stime: Derfor vinder FC Fredericia endelig tre kampe i træk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I denne sæson er det endnu ikke lykkes for FC Fredericia at vinde tre kampe i træk. Ifølge topscorer Christian Sørensen skyldes det en historisk stærk 1. division, men han mener, at stimen endelig kommer nu.

Fredericia: Christian Sørensen og jagten på de gyldne tre.

Det kunne være titlen på en eventyrfilm, men faktisk er det et scenarie, der hører virkelighedens verden til. For FC Fredericia og topscoreren skal i de resterende kampe af grundspillet i 1. division helst vinde for at skrue helt op for top-3-muligheden.

Og det vil betyde, at klubben for første gang i indeværende sæson vinder tre kampe i træk i 1. division. Men hvorfor er det egentlig så forbandet vanskeligt?

- Det er fordi, at 1. division aldrig har været stærkere end nu. Emil Nielsen basker mål ind for Roskilde, Ronnie Schwartz det samme i Silkeborg. Fremad Amager har et bundsolidt hold. Frederik Gytkjær og Danni König i Lyngby, og Kim Aabech i Hvidovre for den sags skyld. Der er bare store profiler hele vejen rundt, siger Christian Sørensen.

Han mener dybest set, at det er ligegyldigt, om man møder et bundhold som Roskilde eller et tophold som Silkeborg.

- Forskellen på top og bund ikke er i nærheden af det, som pointene i rækken tilskriver. Da jeg begyndte i Silkeborg i 1. division i 2013, vidste man, at når man rejste til Marienlyst, jamen så kom man hjem med en stensikker sejr. Kan man sige det samme om Helsingør i dag? Nej, vel, siger Christian Sørensen.

Hvis vi vinder de sidste to, ender vi på tredjepladsen. Fordi Fremad Amager skal møde Viborg og Silkeborg, mens Næstved skal møde Lyngby og Thisted. Alle har noget at spille for.
Christian Sørensen, topscorer for FC Fredericia
Hvem har sat tre sejre eller flere sammen?
Herunder følger en oversigt over, hvem af holdene i 1. division der denne sæson har prøvet at vinde tre eller flere kampe i træk: Fremad Amager: To stimer - Fire og tre sejre.Lyngby: To stimer - Tre og tre sejre.Silkeborg: En stime - Fire sejre.Viborg: En stime - Tre sejre. Nykøbing: En stime - Tre sejre. HB Køge: En stime - Fire sejre.Roskilde: En stime - Fire sejre.FC Fredericia: Nul stimer. Thisted: Nul stimer.Helsingør: Nul stimer.Hvidovre: Nul stimer.Næstved: Nul stimer

Hvorfor nu?

Han har en pointe, for det er sket ganske sjældent i indeværende sæson, at klubberne har vundet tre kampe eller flere i 1. division. For FC Fredericia er det altså sket nul gange. Dermed er klubben i lidet flatterende selskab på den front med bundhold som Thisted, Helsingør og Hvidovre.

Bedst har Fremad Amager og Lyngby været, som begge har sat stimer sammen to gange.

Et nærliggende spørgsmål er: Hvis FC Fredericia ikke har kunnet vinde tre i træk hele sæsonen, hvorfor så nu? Thisted blev nedlagt med 2-1 for en uge siden, og nu venter Roskilde ude og Hvidovre hjemme.

- Fordi vi alle har det sådan, at nu skal det være. Det bliver endnu sværere at rykke op næste år, så nu skal vi lægge alt, hvad vi har i det her. Vi skal dø med støvlerne på, siger Christian Sørensen.

Næste sæson ændres strukturen i Superligaen, som skæres ned til 12 hold fra de nuværende 14. Det betyder, at der vil være én oprykker fra 1. division og tre nedrykkere fra Superligaen. Ergo er det blot førstepladsen, som rykker op.

Man skal ikke ret langt tilbage for at finde FC Fredericias seneste gode stime. I sidste sæson vandt FC Fredericia på et tidspunkt hele fem kampe i træk under Jesper Sørensen. Det skete i perioden 12. november-11. marts.

Jagten på den gyldne stime: Derfor vinder FC Fredericia endelig tre kampe i træk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce