Hurtig cykelfest i hovedgaden

Klap, tilråb og ikke mindst telefonkameraer blev sat i arbejde, da de 128 cykelryttere fra årets udgave af PostNord Danmark Rundt ræsede henover brostene i Brandes hovedgade. Foto: Martin Ravn.

Hurtig cykelfest i hovedgaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brande - Det tog ikke mange minutter for de 128 cykelryttere, som deltog i årets PostNord Danmark Rundt, at ræse igennem Brandes hovedgade - godt fulgt på vej af trutten og tilråb fra de mange fremmødte branditter.

Trods det korte møde med cykelrytterne, skulle man være tidligt på den, hvis en siddeplads skulle sikres til dagens store begivenhed.

Cykelløb og kunst

Allerede en time før rytterne ramte Brande, var de fleste bænke langs Storegades brosten optaget, og termokander med kaffe og andre forfriskninger fundet frem, så ventetiden kunne nydes i det fine vejr.

Også byens udendørsserveringer blev tidligt fyldt op, og udenfor Cafe Tankefryd midt i Storegade, havde Anne Sofie Thomsen og Peder Sørensen taget plads på første række med hver sin kop kaffe.

- Vi kunne jo lige så godt gøre en tur ud af det, når nu vi har ferie. Så i stedet for bare at tage til Herning, er vi taget herned, så vi også kan komme rundt og se nogle af kunstværkerne i byen bagefter, fortalte Anne Sofie Thomsen, der havde turen til Brande fra hjembyen Skjern.

Selvom de to besøgende fra Skjern følger med i cykelløbet, var det i lige så høj grad den gode stemning som den sportslige oplevelse der lokkede.

Stemningen stiger

En halv time før rytterne nåede Brande, kom reklamekaravanen dyttende igennem byen med klappere og truthorn haglende ud af de nedrullede vinduer, så tilskuerne blev ekstra godt rustet til at give stemningen et nøk op. Da den første, lille udbrydergruppe svingede fra Østre Alle ind på Storegade klokken 13.27, blev der klappet og truttet entusiastisk af både cykelryttere og politieskorte, indtil de 700 meter brosten senere drejede fra over på Brandlundvej.

Få minutter senere kom feltets resterende 124 ryttere om hjørnet, og menneskemængden satte igen sving i truthorn, papirflag og plastikklappere, inden også feltet forsvandt om hjørnet mod Brandlund.

Lige så snart mødet med rytterne var startet, var det slut igen.

En halv time senere var størstedelen af den cykelinteresserede menneskemængde forduftet - måske fordi de skulle hjem og se om udbruddet holdt hjem.
Tilskuerne stod tålmodigt klar allerede en time inden cykelrytterne planmæssigt ville komme til Brande. Foto: Martin Ravn.
Tilskuerne stod tålmodigt klar allerede en time inden cykelrytterne planmæssigt ville komme til Brande. Foto: Martin Ravn.

Hurtig cykelfest i hovedgaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce