Horsens-firma måtte gerne overvåge medarbejder via gps

Horsens-firma skal ikke betale erstatning til medarbejder, der var utilfreds med at få gps i sin firmabil. Arkivfoto

Horsens-firma måtte gerne overvåge medarbejder via gps

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Horsens - Det er i orden at overvåge de ansatte ved at montere en gps i firmaets vogne.

Det har Vestre Landsret slået fast i en dom, hvor en servicekonsulent havde krævet erstatning, efter han rejste fra firmaet, da han blev klar over, at han blev overvåget.

Horsens-firmaet, Rampe Sluse Teknik, leverer serviceydelser vedrørende porte, branddøre m.v., og har en række servicekonsulenter ansat. De har hver deres distrikt, hvor de besøger mulige kunder.

De kører alle i firmabiler, og det er aftalt i ansættelseskontrakten, at bilerne kun må bruges til firmakørsel.

I sommeren 2011 blev den pågældende montørs bil kaldt til service, og i den forbindelse blev der monteret en gps-modtager i bilen, således at firmaet via et program på hovedkontoret kunne se, hvor bilen var henne og hvornår.

Rimeligt at kontrollere

Han fik ikke direkte besked fra ledelsen om, at gps'en var monteret, men fandt ud af det gennem sin kæreste, der var ansat på kontoret.

Han blev sur og ringede til arbejdsgiveren og sagde, at det ville han ikke finde sig i, og at han sagde op lige på stedet.

Arbejdsgiveren, der var på ferie i Spanien, sagde, at så skulle medarbejderen aflevere sine nøgler, PC og kreditkort samme dag, hvilket konsulenten gjorde.

Han krævede efterfølgende løn i firmaets opsigelsesperiode på fire måneder, idet han gjorde gældende, at gps-overvågningen var en så grov misligholdelse af ansættelsesforholdet, at han var berettiget til at hæve aftalen.

Virksomheden sagde nej og fastholdt, at de ansatte på et møde havde fået besked om, at der ville blive monteret gps-sendere, og at det i øvrigt var rimeligt, at arbejdsgiveren kunne kontrollere de kørende medarbejdere.

Fik en måneds løn i stedet for fire

Både retten i Horsens og Vestre Landsret er enig med virksomheden i, at det er rimeligt, at arbejdsgiveren kan kontrollere sine medarbejdere, især når de har firmabil og kører deres egne runder til kunderne.

Retterne siger dog, at selvom servicekonsulenten i telefonen sagde op "lige på stedet", skal det ikke opfattes så bogstaveligt. Han er funktionær og kan derfor først opsige sit job med en måneds varsel. Da virksomheden inddrog hans kontokort, nøgler og computer, blev han reelt fritstillet.

Derfor har han krav på en måneds løn med feriepenge, eller i alt 43.380 kroner.

Horsens-firma måtte gerne overvåge medarbejder via gps

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce