Fredericia-træner bliver Skanderborgs nye chef på sidelinjen

Nick Rasmussen har skrevet en to-årig kontrakt med Skanderborg som cheftræner for ligaholdet fra næste sæson. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Fredericia-træner bliver Skanderborgs nye chef på sidelinjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HÅNDBOLD - Jeg kommer fra en håndboldby, så derfor ser jeg frem til, at jeg nu bliver træner i en by, der også brænder for håndbold.

Nick Rasmussen, 48 år, er "Mister Håndbold" i Fredericias nye generation efter Mogens Jeppesen og co. og de fem danske mesterskaber.

Han ånder og lever for håndbold, og han har en særlig forkærlighed for at udvikle talenter. Desuden har han rutine, og han springer aldrig over, hvor gærdet er lavest. Og så kigger han aldrig på klokken, men bruger den tid, der er nødvendig i håndboldens tjeneste. Det er sportschef Torben Vævers forklaring på, hvorfor Skanderborg valgte netop Nick Rasmussen som afløser for Nicolej Krickau fra næste sæson.

- Skanderborg er en spændende klub med et godt hold. Jeg er sikker på, Skanderborg også er med i ligaen i næste sæson, og jeg har store forventninger. I min håndboldkarriere har jeg mødt Skanderborg flere gange, og jeg kender mange af spillerne. Jeg har ikke set Skanderborg live i denne sæson, men jeg har set seks af kampene på video, og der er et godt fundament og et spændende spillermateriale, siger Nick Rasmussen, der gør denne sæson færdig som ungdomstræner i Fredericia/Trelde.

Tre år i Ribe/Esbjerg

Han var cheftræner i Ribe/Esbjerg i tre sæsoner, og her tørnede han senest ind i Skanderborg.

- Skanderborg har masser af store talenter. Jeg har selv som træner i Fredericia/Trelde mødt Skanderborg ved det danske mesterskab, og jeg ser det som en af mine opgaver at lime seniorafdelingen og ungdomsafdelingen sammen, siger han.

Nick Rasmussen bliver boende i Fredericia, hvor han arbejder som pædagog i udskolingen for børn, der er udfordret. Han har 25-30 timer om ugen og får ikke problemer med at få de to job til at gå i spænd sammen. Okay, han får travlt, for der er også en familie med tre børn at passe, men det har Nick Rasmussen prøvet det meste af sit liv.

Han er født i Ringsted, men voksede op i Gauerslund. Som U16-spiller skiftede han til Fredericia, og her nåede han fire ynglingelandskampe og 24 ungdomslandskampe, inden han fik chancen på A-landsholdet. Hans debutkamp blev dog også hans afskedskamp i 1992, men han kan kalde sig ubesejret på landsholdet, for Danmark slog Holland med 25-18.

Fra 1990 til 1993 spillede Nick Rasmussen sammen med landsholdsstjernen Mogens Jeppesen i Fredericia.

Bedst og værst

I 2002 var Nick Rasmussen spillende træner, da han førte Fredericia op i landets bedste række. Det var hans største dag i Fredericia-håndbolden.

Den sorteste dag var 23. oktober 2007.

- Vi var i semifinalen i pokalturneringen, og vi var godt placeret i ligaen, da jeg pludselig blev fyret for en udtalelse, som man ikke brød sig om i ledelsen og hos sponsorerne, mindes Nick Rasmussen - og man mærker, at det ramte ham lige i håndboldhjertet.

Han kom til Vejles 1. divisionshold og herfra i 2011 videre til Ribe/Esbjerg.

Her nåede han sit andet store resultat som træner, da han førte Ribe/Esbjerg til oprykning til den bedste række.

I sin anden sæson i Ribe/Esbjerg blev holdet nummer ni i ligaen, og det hele gik fint, men da det kun blev til en 11. plads i den tredje sæson efter stor udskiftning i truppen, valgte klubben at udskifte Nick Rasmussen med Claus Uhrenholt efter grundspillet.

Temperamentsfuld

Nick Rasmussen er en temperamentsfuld træner med stort engagement, og han er ikke bange for at sige sin mening.

Det har kostet nogle knubs, men det har også givet respekt.

Nu giver det ham også et cheftrænerjob i ligaen.

- Jeg har ikke trænet nogen af spillerne i Skanderborg tidligere, og jeg kommer ikke for at skifte voldsomt ud og lave det hele om. Torben Væver har allerede mange aftaler på plads til den nye sæson. Vi må se, hvor jeg kan bidrage med justeringer af truppen. Jeg er sikker på, Skanderborg kan klare sig i ligaen, men det er for tidligt at tale om målsætning, siger Nick Rasmussen.

- Jeg skal nok få tid til at se nogle af Skanderborgs kampe live i denne sæson. Jeg kan jo starte i Holstebro 3. februar, lyder det fra den kommende Skanderborg-træner.

Fredericia-træner bliver Skanderborgs nye chef på sidelinjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce