Endelig får Skanderborg en langskytte

Rasmus Porup (til højre) var med til at skyde pokalen hjem til HC Midtjylland. Nu skal han skyde Skanderborg væk fra bunden. ArkivFOTO: Frank Cilius/Scanpix

Endelig får Skanderborg en langskytte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HÅNDBOLD - Skanderborg har savnet en langskytte i flere år. Nu er problemet løst. Den 28-årige Rasmus Porup debuterer onsdag aften mod Randers i Fælledhallen.

Rasmus Porup er udlejet fra HC Midtjylland, hvor han står i skyggen af de to norske skytter Eivind Tangen og Espen Lie Hansen.

- Jeg træner for at spille kampe, men det har været småt med spilletid i denne sæson. Derfor har jeg valgt at skifte til Skanderborg, siger Rasmus Porup.

Han spillede en stor rolle, da HC Midtjylland vandt pokalturneringen i Odense med to flotte sejre i semifinalen og finalen.

- Jeg har trænet med mine nye holdkammerater tre gange og har allerede kunnet mærke, at jeg kan få en rolle som bagspiller og skytte, siger Rasmus Porup.

- Jeg har spillet mod Skanderborg en del gange og kender de fleste af spillerne.

Rasmus Porup får den samme rolle, som han havde i Lemvig, hvor han bl.a. lavede 70 mål i ni kampe i en afgørende periode for klubben.

Allerede som 21-årig var han et smut i Skjern.

- De mente, at Kristian Gjessing var ved at være færdig, og så skulle jeg afløse ham som skytte i Skjern, men da jeg kom, hamrede Kristian Gjessing boldene i mål i en sådan grad, at han fik comeback på landsholdet, og så var der ikke brug for mig, siger Porup, der i HC Midtjylland har været holdkammerat med Gjessing igen.

- Skanderborg har altid været en studieklub for gode håndboldspillere, der kunne studere i Aarhus ved siden af håndbolden. Det har været en klub, der er meget social og med god dynamik, hvor man både har haft det sjovt og været professionel. Det er det samme, jeg oplever, og nu skal jeg finde min rolle i klubben. Jeg bor i Herning og har kontrakt med HC Midtjylland for næste sæson, men hvis tingene er uforandrede, kan jeg sagtens se mig spille videre i Skanderborg i næste sæson, siger han.

Rasmus Porups lillebror Jonas Porup spiller i Team Tvis Holstebro, og Skanderborg har netop tabt protestsagen mod Tvis, så de to hold skal mødes i en omkamp 3. februar.

- Jonas og jeg har spillet mod hinanden nogle gange, men det er ikke som Toft-brødrene, at vi slås, når vi tørner sammen. Vi spiller i hver sin side, så vi har ikke haft de store familiære opgør, siger han.

Skanderborg åbnede sæsonen med en målsætning om at komme i slutspillet, men det taler man ikke om mere i Skanderborg.

- Der var vel 11 klubber, som havde en målsætning om en plads i slutspillet, hvor der kun er otte hold. Hvis vi skal se realistisk på det, tror jeg, vi kan tilspille os en af de frie pladser, så vi ikke skal spille om nedrykning. Der er mange unge spillere, som lige skal have hår på brystet, og jeg tror, de fleste vil være tilfredse, hvis vi placerer os over de tre nederste pladser, siger Rasmus Porup.

Endelig får Skanderborg en langskytte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce