52-årig divisionsmålmand har ingen planer om at stoppe

Torben Skovbjerg på 53 år er målmand på HK 73's førstehold. Det har han været siden, siden han var 19. Foto: Morten Pape.

52-årig divisionsmålmand har ingen planer om at stoppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torben Skovbjerg har været fast målmand i 3. divisionsklubben HK 73 i Rask Mølle de seneste 33 år, og han spiller videre.

Rask Mølle: Som 19-årig debuterede Torben Skovbjerg på førsteholdet i HK 73, og han har været fast mand i målet i 33 sæsoner.

I en alder af 52 år er det stadig ham, der vogter målet, og ingen tænker på, at han er en gammel mand i selskab med sine unge holdkammerater. Han er fortrykt på holdkortet og er en del af inventaret i Rask Mølle-hallen.

Selv om han kan pine vægtnålen op på 130 kilo, er han stadig en fremragende målmand. Han fylder godt i målet og er blevet mere rolig med årene.

Resultaterne fejler ikke noget. I sidste sæson tabte HK 73 ganske vist en oprykningskamp, men udtrækninger betød, at HK 73 rykkede op i 3. division alligevel, og holdet har vist sin styrke med en femteplads i 3. division i den netop afsluttede turnering.

Torben Skovbjerg
52 år.

Gift med Lene og har to børn; en søn på 27 år og en datter på 24 år.

Bedstefar; har barnebarn på tre år.

Formand for sit sjak som entreprenør, har arbejdet samme sted i 29 år.

Debuterede som 19-årig på HK 73's førstehold i Rask Mølle.

Førsteholdsmålmand sammen med Martin Kjærgaard.
Torben Skovbjerg har ingen planer om at stoppe. Han kan ikke undvære motionen og de to ugentlige træninger. Foto: Morten Pape.
Torben Skovbjerg har ingen planer om at stoppe. Han kan ikke undvære motionen og de to ugentlige træninger. Foto: Morten Pape.

Fortsætter

- Jeg har ingen planer om at stoppe, siger Torben Skovbjerg.

- Jeg skal have motion efter en lang arbejdsdag som entreprenør, og håndbolden passer perfekt ind i min hverdag. Jeg passer træningen to gange om ugen, og jeg kommer hver gang.

- Når jeg har haft et par dårlige kampe, tænker jeg da over, at jeg snart skal stoppe, men så går det godt igen, og så tænker jeg ikke mere på det. Jeg føler stadig, at jeg kan være med.

I flere år var Torben Skovbjerg den eneste målmand i HK 73. Nu har han en god makker i Martin Kjærsgaard. De to er lige gode, og hvis den ene har en skæv dag, tager den anden over.

- Martin og jeg er to forskellige typer. Han er mere sprælsk end mig, siger Torben Skovbjerg.

Forskellen

- Tingene forandrer sig med årene. I gamle tog vi altid ned på kroen og sad og hygge os til midnat. Nu tager folk lige hjem efter træning og kampe. Det hænger sammen med, at vi har flere spillere udefra, og de skal køre, så der bliver kun en enkelt pilsner bagefter, siger han.

Torben Skovbjerg var med til HK 73's første oprykning til 3. division med Finn Hansen som træner.

- Vi er rykket ned og op igen tre gange. Der var nogle år, hvor vi ikke var så gode, men nu har vi et godt hold.

- Det er sørgeligt at se, hvor mange der har nedlagt håndbolden. Mange af de klubber, vi mødte i gamle dage i lokalopgør, har ikke hold mere. Se Horsens. De har ikke et hold mere.

- Jeg havde håbet, at de spillere, der ikke har en klub længere, ville komme til Rask Mølle. Vi har fået nogle få stykker, men slet ikke alle dem, der burde fortsætte med at spille på det niveau, vi har i Rask Mølle, siger han.

Satser på håndbold

Rask Mølle er anderledes. De har fastholdt niveauet, siden Marius Broch, Evald Frandsen, Niels Selander og Thorkild Just løb rundt i danmarksserien for 30-40 år siden.

- Det skyldes, at vi har et godt ungdomsarbejde i HK 73. Der er dygtige ungdomstrænere, som sørger for, at der kommer nye spillere hele tiden. Nu får vi Søren Gottfredsen som træner, og det viser, at vi ikke har tænkt os at lukke. Tværtimod.

- Der kunne godt komme flere tilskuere. Der er vel omkring 100 til vore kampe. Det var lidt sjovere, da hallen var fyldt, og omkring 300 sad og råbte på os, men det er fint. Vi hygger os sammen, og det går jo godt, siger Torben Skovbjerg.

Bedstefar

Torben Skovbjerg er den spillende bedstefar i Rask Mølle. Hans datter har sørget for, at han har et barnebarn på tre år, og han elsker at pusle og lege med den lille - dog ikke så meget, at han kvitter håndbolden.

Ud over håndbolden bliver der også tid til firmabowling, og hans kone og han elsker at campere.

Campingvognen er anbragt på en plads uden for Flensburg, men der blev dog plads til en enkelt ferierejse til Egypten sidste år. Der var trods alt mere sol i Egypten end i Flensburg.

Mødte Mogens Jeppesen

Han har haft mange sjove oplevelser i sin tid som målmand.

- En af dem var en kamp mod Ribe, der havde den tidligere landsholdsmålmand Mogens Jeppesen på mål. Vi vandt kampen, og efter kampen kom "Muggi" hen og klappede mig på skulderen. Hyggelig fyr, lyder det fra Torben Skovbjerg.

Han har aldrig haft lyst til at blive træner.

- Det siger mig ikke rigtig noget, men jeg har taget fire år som formand. Jeg stoppede for fire-fem år siden og overlod posten til Claus Falkenberg, der stadig er en god formand i HK 73, siger han.

Starten

Torben Skovbjerg er fra Åle. Her bor han stadig.

Han har spillet serie 6 fodbold - ikke som målmand - i Åle i tre sæsoner, men foretrak håndbolden.

Når han dukker op til håndbold, er det for at spille. Han har aldrig været den store tilskuer. Han vil selv være med.

Som juniorspiller var han med til at vinde det sydjyske mesterskab i håndbold med Åle.

- I starten spillede jeg i marken, men vores målmand var bange for bolden, og så blev jeg sat på mål og har stået der lige siden, fortæller han.

Han skiftede til HK 73, og som 19-årig fik han sin debut. Han overtog den målmandspost, som Niels Selander havde passet i mange år.

- Jeg har aldrig været bange, og selv om jeg har stået på mål i mange år, er jeg aldrig blevet ramt lige i ansigtet. Jeg har fået bolden i panden nogle gange, men jeg er aldrig gået i gulvet efter et skud i solar plexus, siger han.

Torben Skovbjerg bruger briller og har en styrke, der gør, at han ikke kan spille uden, men han bruger kontaktlinser, og det har aldrig givet problemer.

- Vi har haft mange dygtige trænere i Rask Mølle. Den bedste? Det er nok Flemming Skousen, der boede i Solbjerg og tog turen til Rask Mølle.

- Finn Hansen førte os i 3. division for første gang, husker Torben Skovbjerg. Vi har også haft en ungarsk træner Georg Sas fra Herning. Det kunne godt være lidt svært at forstå, hvad han sagde...

- Jeg tror, vi kan holde os i 3. division. Vi har fået Ronni Mathiesen hjem fra Odder, og sammen med Steffen Jensen er han den bedste på vort hold. Han bliver mandsopdækket i de fleste kampe, siger Torben Skovbjerg.

- Vi har haft en del gode spillere udefra. Den bedste var Brian Jensen, der kom fra Skanderborg og Odder. Sven Isaksen er nok den bedste af de lokale spillere. Vi har spillet sammen i mange år, lyder det fra Torben Skovbjerg.

52-årig divisionsmålmand har ingen planer om at stoppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce