Styrket angreb skal hjælpe Skanderborg i kampen for overlevelse i ligaen

Sofie Blichert-Toft er ude i januar måned med en brækket tommelfinger. Foto: Ole Nielsen

Styrket angreb skal hjælpe Skanderborg i kampen for overlevelse i ligaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skanderborg Håndbold tager lørdag eftermiddag hul på den sidste del af grundspillet i kvindernes håndboldliga. Oprykkerne leverede et flot efterår og har i den seneste pause forsøgt at forbedre de mangler, der var i angrebsspillet.

HÅNDBOLD: Oprykkerne fra Skanderborg Håndbold fik et fint comeback til den bedste kvindelige håndboldrække, da de i grundspillets første 14 kampe hentede otte point. Dermed har holdet fem point ned til sidstepladsen og den direkte nedrykning inden de tager hul på de sidste 12 kampe. En stærk præstation af et hold, der opererer med rækkens mindst budget.

Lørdag eftermiddag tager de grønblusede hul på kampprogrammet for 2019, når de på hjemmebane tager imod TTH Holstebro. Et af de mandskaber, hvor de har mulighed for at hente yderligere point til tabellen.

Cheftræner Kristian Danielsen er dog spændt på at se hvor niveauet befinder sig efter halvanden måneds kamppause. Ikke mindst om tempoet er godt nok?

- Vi har trænet godt i løbet af den seneste tid og det er mit håb, at vi har fået lagt noget ekstra på vores niveau. Specielt i angrebet og vores kontrafase, som vi har arbejdet meget med og håber kan give os nogle ekstra mål, så vi kan få nogle flere af de her tætte kampafgørelser, siger træneren.

- Ambitionen er, at vi kan dække på så højt niveau, når vi står seks mod seks, at vi kan komme afsted i flere kontrasituationer. Samtidig har vi kigget på den kollektive del af vores angrebsspil. Heriblandt hvordan vi finder nogle flere mål fra stregen. Når vi har spillet mod de større hold er vi ofte blevet mødt af en fysik, som vi har svært ved at matche. I den første del af sæsonen brugte vi nogle af de tricks, som også fungerede i 1. division, men når modstanderen har fundet løsningen, har vi haft svært ved at komme med et alternativ. Fysikken er simpelthen så stor ved topholdene, at vores strege har svært ved at holde deres position, siger Kristian Danielsen.

Cheftræner Kristian Danielsen er spændt på at se hvor godt holdet er kørende, når de møder TTH Holstebro i den første kamp i det nye år. Foto: Ole Nielsen
Cheftræner Kristian Danielsen er spændt på at se hvor godt holdet er kørende, når de møder TTH Holstebro i den første kamp i det nye år. Foto: Ole Nielsen

Version 2.0

Han anser det som ganske glimrende, at Skanderborg begynder mod et af de hold, som de kan måle sig med. Den manglende rytme fra kampene gør, at det bliver et opgør, der bliver afgjort på fight. Det hold med det bedste forsvar og stærkeste målmandspræstation trækker sig formentlig med pointene.

I det hele taget handler det meget om at komme ud af de første to måneder med så mange gode oplevelser i bagagen, at man er klar til at slås for ligalivet i marts måned, hvor Skanderborg møder Aalborg EH, Ajax København og Ringkøbing Håndbold, der allesammen ligger i bunden af tabellen.

- Det er lidt ligesom i første halvdel, hvor vi havde delt kampene op. Nu skal vi gerne komme ud i en version 2.0 og få den testet så godt af, at vi står bedst muligt rustet til de tre kampe og kan give os de bedst mulige forhold frem mod kvalifikationsspillet, siger Kristian Danielsen og uddyber:

- Det kan være mentalt hårdt at spille mod hold som København, Esbjerg og Odense, fordi de er svære at slå, men samtidig kræver det bare mange blå mærker, hvis du ikke skal løbes over. Det er vigtigt, at vi kommer ind med selvtillid og tro på egne evner til marts måned. Noget af det, som fungerede for os i efteråret var jo netop, at vi havde fået vist, at vi var konkurrencedygtige mod de store hold og det fjernede spørgsmålstegnene og al tvivl, når vi spillede de her kampe, hvor favoritværdigheden var mere 50/50, siger Skanderborg-træneren.

To point mere

Skanderborg må i januar måned se bort fra bagspilleren Sofie Blichert-Toft, som har brækket det yderste led i sin venstre tommelfinger, men har ellers resten af truppen til disposition i den kommende tid.

Og selvom de har skabt afstand til den absolutte bund, så skal der findes point i foråret, hvis man skal være helt sikker på at undgå sidstepladsen.

- Jeg har svært ved at se sidstepladsen stå med 10 point efter grundspillet. Derfor skal vi ud og finde to point mere og gerne flere. Jeg tror, at pointene i bunden kommer til at blive fordelt i de interne opgør. De andre hold begynder at rykke nu. Der vil være nogen, som mener, at otte point vil være nok, men vi skal gerne ud og hente to eller mere, også bare for selvtillidens skyld, siger Kristian Danielsen.

Styrket angreb skal hjælpe Skanderborg i kampen for overlevelse i ligaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce