Store sejre styrker selvforståelsen i Skanderborg

Nikolaj Markussen og BSV måtte flere gange bare se til, når kontramaskinen blev skudt afsted. Her er det Jonas Samuelsson, der banker endnu et mål ind. Foto: Ole Nielsen

Store sejre styrker selvforståelsen i Skanderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skanderborg Håndbold hentede onsdag aften sin ottende sejr i grundspillet, da Bjerringbro-Silkeborg blev besejret. Ligaholdet har et forspring på syv point til niendepladsen, men onsdagens topscorer Cornelius Kragh vil ikke tale om slutspil endnu.

Håndbold: Skanderborg Håndbold tog et nyt skridt mod en plads i slutspillet, da de på hjemmebane besejrede Bjerringbro-Silkeborg onsdag aften. En sejr, der blev bygget på et fundament af godt forsvarsspil og to gode præstationer i målet, som gav hjemmeholdet mulighed for at spille med højt tempo og ramme topholdet inden de fandt sig til rette i deres forsvar.

Det endte med en gevinst på 31-27, hvilket bringer Skanderborg op på 17 point i tabellen og en nuværende femteplads.

- Det ser selvfølgelig fint ud lige nu, men vi har kun 17 point og du skal gennemsnitligt have 24-25 point for at komme med i slutspillet, så der er ikke noget som er givet. Det var godt for os, at vi kunne tage fem sejre i træk. Det hjælper os nu, men vi skal stadigvæk ud og finde 10 point. Det vil sige, at vi skal ud og vinde halvdelen af vores resterende kampe, for at være sikre. December bliver meget afgørende for os, ligesom den er for alle de andre i ligaen, siger topscoreren i onsdagens kamp Cornelius Kragh.

- Det er vigtigt, at vi slår hold som BSV og GOG, så det ikke bare bliver de mindre hold, som vi tager point mod. Det giver os noget selvforståelse og selvtillid. Hvis vi bare slog dem, der ligger under os og dem som vi kæmper med om top otte, så vil det være fint, men vi vil gerne måle os med de bedste. Derfor er de her sejre bare vigtige for os, lyder det.

Balling blomstrer på banen

Cheftræner Nick Rasmussen var også fuld af roser til sit mandskab efter sejren. Den anden i træk over lokalkonkurrenten på Fælleden.

- Jeg kan rose hele holdet i dag, men jeg synes virkelig, at Cornelius Kragh skal roses. Ikke bare for sit angrebsspil, men også den måde han dækker op på. Han har virkelig udviklet sit spil dernede, ligesom Bertram Obling gjorde et monster indhop i målet. Hvis du skal slå de her top fem hold, så skal du spille på højt niveau, men du skal også have nogle gode målmandspræstationer ellers kan du gøre det. Men vores forsvar bliver også bare bedre og bedre, også selvom vi tabte til Mors og Tvis, siger Nick Rasmussen.

Cornelius Kragh og Mathias Bitsch var de hårdt skydende bagspillere i onsdagens sejr, mens Morten Balling indtog spilstyrerens rolle og tog ansvar i det sidste kvarter, hvor der for alvor blev presset på.

Netop Morten Ballings rolle bliver større og større, ifølge cheftræneren.

- Han giver ro på banen. Han fornemmer pulsen i kampen. Han udvikler sig mere og mere i den retning. Når han identificerer nogle ting, ved han også, hvad han skal sætte i gang. Jeg kan selvfølgelig sætte nogle ting i gang til træning og sige, at vi skal gøre sådan og sådan, men det vigtigste er, at spillerne inde på banen kan læse spillet og se hvad der skal gøres. Morten har altid spillet håndbold og er dygtig til det, men når han får det strategiske element bygget på, så bliver både han og Skanderborg bare dygtigere, siger Nick Rasmussen og får opbakning fra Cornelius Kragh.

- Rollefordelingen er god i den her trup. Morten Balling kender sin opgave. Morten Kirk Olesen ved, hvad han skal, når han kommer ind. Vi har måttet undvære Marcus Mørk et stykke tid og vi glæder os rigtigt meget til at få ham tilbage. Vi må jo sige, at alle ramte den mod Bjerringbro og spillede godt, hvilket er nødvendigt for at slå BSV. Men vi må også være ærlige og sige, at i de kampe, hvor vi ikke rammer niveau, så er det rart at have en spiller som Marcus Mørk, som du kan give bolden og sige - gør et eller andet, siger Cornelius Kragh

Store sejre styrker selvforståelsen i Skanderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce