Søbad kommer tættere på

Byrådet er klar til at sende et lokalplanforslag i høring. Det vil gøre det muligt at lave Skanderborg Søtorv. Illustration: Møller & Grønborg, GPP Arkitekter og ONV Arkitekter

Søbad kommer tættere på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byråd er klar til at sende forslag om Skanderborg Søtorv i høring. Desuden er der fundet penge til udvidelse af Kulturhuset, som indgår i projektet.

Skanderborg: Arbejdet på at lave et søbadeanlæg i Skanderborg Sø bliver intensiveret. Derfor er projektleder Viggo Rasmussen en glad mand på en klar mission. Find de sidste penge til projektet, som har navnet Skanderborg Søtorv.

Både kommunen og forskellige fonde skal være med til at betale, og for nogle uger siden gav Lokale- og Anlægsfonden ca. 7,5 mio. kr. Nu er kommunens budget for næste år faldet på plads.

- Byrådet har afsat 6,6 mio. kr. til Kulturhusets udvidelse. Fondene har rådet os til, at søbadet skal hænge sammen med Kulturhuset visuelt og funktionelt, så det bliver Kulturhusets forlængelse ud i naturen, siger Viggo Rasmussen, der er udviklingskonsulent i Skanderborg Kommune.

Dermed kommer pengene til Kulturhuset også Skanderborg Søtorv til gode.

Når byrådet holder møde i næste uge, ligger der et lokalplanforslag klar. Hvis politikerne siger god for det, skal det ud i otte ugers høring. 

Hop i vandet
Skanderborg Søtorv er et projekt, der består af tre dele.En udvidelse af Kulturhuset skal bl.a. bestå af en stor terrasse med udeservering og udsigt over søen og parken. Desuden kan der foregå kulturarrangementer på terrassen.

Kulturløberen er navnet på pladsen mellem Kulturhustorvet, Kulturhuset og Søtorvet. Her er der bl.a. beplantning, roterende opholdsmøbler og plads til forskellige arrangementer.

Søtorvet skal være en træflade, der rummer bade- og svømmebassiner samt vinterbade-faciliteter. Her skal også være plads til at opbevare kajakker, og der bliver et beskyttet område i søen med udspring, kajakpolo, 50 meter baner og andre aktiviteter. Turbåden Dagmar skal lægge til ved Søtorvet.

Har haft dykkere i søen

I januar var der en foroffentlighedsfase, hvor Danmarks Naturfredningsforening og Dansk Ornitologisk Forening havde nogle bekymringer om naturen og vandkvaliteten.

- Vi har forsøgt at tage højde for deres bemærkninger, så godt vi kan. Der har været dykkere nede, vi har lavet geotekniske, kemiske og sundhedsmæssige undersøgelser, og det skulle være i orden. Badevandets kvalitet er, som den altid har været. Det er en sø, så det er søkvalitet, og der bliver løbende taget prøver, siger Viggo Rasmussen.

Hidtil har der ikke været problemer. Der er både blevet lavet målinger af colibakterier samt visuelle observationer af blågrønne alger, og badevandskvaliteten har været i orden.

- Så hvis lokalplanen bliver vedtaget, har jeg en bunden opgave i at skaffe de sidste ca. 7,5 mio. kr. Det er, hvad vi mangler for at have 27,6 mio. kr., og det arbejder vi på. Det vil være realistisk at gå i gang i 2018, mener Viggo Rasmussen.

 

Søbad kommer tættere på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce