Skanderborg-træner: Vi har skulle vænne os til tempoet

Skanderborg Håndbold topper listen over flest tekniske fejl i ligaen. Arkivfoto: Ole Nielsen

Skanderborg-træner: Vi har skulle vænne os til tempoet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinderne fra Skanderborg Håndbold har ikke haft den letteste start på liga-livet i denne omgang. Et point er det blevet til, men samtidigt topper holdet listen over de fleste tekniske fejl. Ifølge træneren er der flere grunde til det.

HÅNDBOLD: Skanderborg Håndbolds kvinder er det hold i ligaen, der har lavet flest tekniske fejl. 16 af slagsen. I snit per kamp. Og de fleste af fejlene kommer af fejlafleveringer. Skanderborgs træner, Kristian Danielsen, har noteret sig tendensen, men er også rolig omkring den.

- Det skyldes mange ting. Vi har haft et par kampe, hvor vi har spillet med meget stor fejlprocent. Specielt i vores første kamp mod Silkeborg, hvor vi havde 24 tekniske fejl. I de næste kampe efter fik vi minimeret det, men i kampen mod Esbjerg, havde vi igen en del fejl, siger han.

Imod Esbjerg oplevede Skanderborg for første gang i denne omgang i ligaen at blive kørt over af et af topholdene. Her tabte de med 13 mål, mens de andre nederlag de har haft har været med max fem.

Når man kigger på regnskabet, skal man have med i ligningen, at Skanderborg endnu har til gode at møde et af de andre oprykkerhold. Indtil nu har de kun mødt etablerede ligaklubber, der har spillet et højere tempo, end Skanderborg har været vante til fra 1. division.

- Vi har skulle vænne os til forsvarstempoet i ligaen. Men meget af vores spil er også bygget op omkring stregspillet, og der har været mange fejlafleveringer derind. Det har ikke været vores skraldespand, men det er tæt på, for når vi ikke har kunne finde noget, så er den kommet derind.

- Det er noget af det vi har været rigtig gode til i 1.division. Men vi har måske haft for mange afleveringer derind, hvor risikoen har været for stor. Vi har mange indspilsfejl, som vi arbejder for at få minimeret. For at toppe listen i tekniske fejl er ikke det sjoveste, det må vi lade de andre oprykkere om, siger han.

Fakta
Tekniske fejl dækker over tabte bolde, fejlafleveringer og regelfejl, såsom skridt, fejlscreeninger og så videre. I alt har Skanderborg Håndbolds kvinder lavet 80 tekniske fejl. Det er 16 per kamp. Af de 80 er 9 'tabte bolde', 46 'fejlafleveringer og 25 'regelfejl'.

Tallene er taget fra tophaandbold.dk

Små brikker

Derudover mener han, at der er en anden grund, til at holdet topper listen over de tekniske fejl. Nemlig, at det ikke har været det, der har haft det største fokus for holdet. Indtil nu.

- Vi arbejder i den kommende periode med at få sat forskellige faser sammen. Mod Esbjerg fandt vi ud af, at vi dækker relativt godt op seks mod seks. Her holder vi dem på 16 scoringer, hvilket vel egentlig er meget godt mod Esbjerg. Så er der selvfølgelig nogle scoringer, der ærgrer os, men også nogle, der også ville gå ind, når de spiller mod nogle rigtig gode hold, siger han.

- Så vi har fundet ud af, at vores forsvar matche de bedste. Så prøver vi at få noget kontrafase på, men også vores etablerede angrebsspil.

Da de rykkede ned fra ligaen for to sæsoner siden, fik de en del læring med sig. Blandt andet at de skulle have et større fokus på deres defensiv. Det har de haft, og det har givet pote. I hvert fald mener Kristian Danielsen, at deres forsvar er ved at være, hvor det skal være.

- Vi har fået nogle rigtig fine strukturer i forsvaret. Det er lidt sværere i angrebsspillet, her har vi skulle ændre lidt, fordi vi har fået nogle lidt andre typer. Så vi arbejder stille og roligt derudaf.

- Vi bygger hele tiden små brikker på. Når vi har spillet seks kampe evaluere vi, finder ud af hvad vi kunne bruge og hvad vi ikke kunne bruge, siger Kristian Danielsen.

Fredag aften møder han og resten af Skanderborg Håndbolds kvinder Odense Håndbold på udebane 19.30.

Skanderborg-træner: Vi har skulle vænne os til tempoet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce