Skanderborg-keeper: Vi har ikke prøvet at ramme dagen som et hold

Kristoffer Laursen er ikke tilfreds med sit eget niveau i denne sæson. Redningsprocenter tænker han ikke så meget over. Følelsen i kroppen efter en kamp betyder langt mere for den stærke målmand. Foto: Ole Nielsen

Skanderborg-keeper: Vi har ikke prøvet at ramme dagen som et hold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skanderborg Håndbold måtte i sidste runde se sig slået for første gang i seks kampe i herrernes håndboldliga. Men selvom de grønblusede har klaret sig over al forventning, så mener målmanden Kristoffer Laursen, at der er meget mere i vente fra holdet, der onsdag aften tager imod TTH Holstebro.

Håndbold: De kalder ham "Borgmesteren" af Fælleden. Manden, der helst skal have den afgørende redning eller tre, som skal få tingene til at tippe over til Skanderborg Håndbolds fordel, når kampene i håndboldligaen skal afgøres. I store dele af dette efterår har Kristoffer Laursen taget rigtig godt fra. Det kan ses i tabellen, hvor de grønblusede har taget godt fra sig pointpuljen og indtil videre har hentet 15 point i 12 kampe.

I den seneste runde måtte Kristoffer Laursen og kompagni se en sikker sejr forsvinde ud af hænderne på dem og rejse hjem fra Thisted med et nederlag på 22-26 efter 20 mindre gode minutter i den sidste del af opgøret mod Mors/Thy. Den første kamp, hvor det brede kollektiv, ikke lige kunne finde enkeltmanden, der stod og frem og skabte momentum i vestjysk modvind.

- Som de fleste kunne se, var det ikke indstillingen, der var problemet i Thisted. Vi røg bare ind i en angrebsmæssig hårdknude, hvor ingen af os ramte noget og den tendens fik vi desværre trukket med ned i forsvaret, så vi heller ikke fik fat der, og så taber man altså i ligaen, siger Kristoffer Laursen og tilføjer, at det for ham og holdkammeraterne handler om at holde fast i det, der gjorde dem ubesejret i fem runder i træk.

- Vi har en håndfuld spillere, der har ramt et flot niveau, der måske har været endnu højere end forventet. Det har trukket nogle af os andre med og gjort os alle sammen endnu skarpere, siger Kristoffer Laursen og uddyber:

- Hvis vi skal være hårde ved os selv, så har vi jo ikke ramt dagen på samme tidspunkt. Der har altid været en eller to, som har været helt outstanding, hvilket har givet noget medvind til os andre. Men når vi ser på, at vi ikke har kulmineret på samme tidspunkt, så er der jo også plads til, at vi kan blive endnu bedre. Vi har ikke set det bedste fra Skanderborg endnu, siger målmanden.

Ubarmhjertig redningsprocent

Han er en af dem, der har taget fra i flere af kampene og fået marginalerne til at tippe i den rigtige retning. Samlet set har han haft en redningsprocent på 32 i de første 12 kampe.

- Det fortæller mig, at jeg gerne skal have tre til fire redninger mere i hver kamp og det er noget jeg sammen med forsvaret, arbejder stenhårdt for at få skabt. Kan vi få skabt en endnu bedre og mere stabil defensiv, så kan vi også få endnu flere chancer i vores kontrafase, som egentlig har fungeret godt i år, siger målmanden og uddyber:

- Personligt bruger jeg ikke procentsatsen til så meget. Den er meget ubarmhjertig, for den fortæller jo ikke, når skudene er røget forbi mål. Jeg holder mere fast i den følelse, som jeg selv har efter en kamp, og jeg føler, at jeg som helhed skal præstere endnu flere redninger end jeg har gjort i år. Jeg er ikke selv tilfreds. Det hænger dog ikke så meget sammen med procenterne. I bund og grund vil jeg hellere stå med 25 procent hver eneste gang, hvis vi vinder kampe og ligger nummer fem i ligaen, siger Kristoffer Laursen.

Femtepladsen er indenfor rækkevidde onsdag aften i Skanderborg Fælleden. Her møder Laursen og kompagni TTH Holstebro, som lige nu indtager fjerdepladsen med 16 point, et mere end Skanderborg.

- Vores mindset er det samme som det altid har været. Vi tror på, at vi kan vinde hver kamp, som vi spiller. Det har ikke ændret sig gennem de seneste tre sæsoner. Vi ved, at vi kan slå Holstebro, hvis vi spiller godt. Vi ved også, at vi taber til et hold som dem, hvis vi ikke rammer niveau. Bedre er vi ikke som hold, siger "borgmesteren".

Skanderborg-keeper: Vi har ikke prøvet at ramme dagen som et hold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce