Skanderborg baskede Bjerringbro-Silkeborg på Fælleden

Jonas Samuelsson jublede efter kampens sidste scoring til 31-27 til Skanderborg. Foto: Ole Nielsen

Skanderborg baskede Bjerringbro-Silkeborg på Fælleden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En helstøbt indsats i en flot kulisse gav Skanderborg den anden sejr over Bjerringbro-Silkeborg på Fælleden.

Håndbold: Bjerringbro-Silkeborg besidder en bredde, der ikke findes meget bedre i den hjemlige liga. Et hold, der nærmest har en løsning mod det meste, det bliver stillet overfor, og samtidig har en fysik, der er ualmindelig svær at nedbryde, hvis den får lov til at komme på plads og etablere sig foran sin målmand.

Derfor var planen i Skanderborg Fælled også ganske klar onsdag aften, da førerholdet og den lokale konkurrent kom på besøg. Tempoet skulle holdes i vejret og hver eneste gang muligheden for at presse gæsterne i kontrafasen, skulle den tages i brug.

Det klarede hjemmeholdet til UG og vandt med 31-27 onsdag aften.

Effekten blev især tydelig, da Skanderborg på seks minutter fik forvandlet et minus på tre til 9-7 i eget favør og pludselig havde det meste af hallen på sin side. Et skud selvtillid til det hårdt kæmpende kollektiv, som spillede med overskud og konsekvens og lagde sådan et pres på sin modstander, at gæsternes cheftræner så sig nødsaget til at smide timeoutkort.

Et spilstop, der tydeligvis gav ro og omtanke til topholdet, som valgte at spille syv mod seks i angrebet for at få nedbrudt hjemmeholdets forsvar.

Det lykkedes til dels. Alligevel var det hjemmeholdet, som måtte være lidt irriteret over, at de med et par tekniske dumheder i angrebet ikke fik udnyttet sit momentum helt til pausen og kun stod med 14-14 i stedet for et lille plus.

Håndboldliga, herrer
Skanderborg Håndbold - Bjerringbro-Silkeborg 31-27 (14-14)Skanderborg: Cornelius Kragh Aastrup 7, Jonas Samuelsson 5, Mathias Bitsch 5, Morten Balling 4, Nikolaj A. Nielsen 4, Lars Skaarup 3, Morten Kirk Olesen 1, Bertram Obling 1, Mathias Smed 1

Bjerringbro-Silkeborg: Nikolaj Øris Nielsen 5, Jesper Nøddesbo 5, Michael Knudsen 4, Sebastian Skube 3, Johan Hansen 3, Jacob Lassen 2, Rasmus Jensen 2, August Pedersen 1, Mads Øris Nielsen 1, Nikolaj Markussen 1

Stillingen undervejs: 1-3, 3-6, 9-7, 13-11, 14-14, 19-15, 21-17, 26-22, 29-27, 31-27

Udvisninger: Skanderborg 4, Bjerringbro-Silkeborg 2
Cornelius Kragh spillede en forrygende kamp i begge ender af banen. Foto: Ole Nielsen
Cornelius Kragh spillede en forrygende kamp i begge ender af banen. Foto: Ole Nielsen

Kollektiv styrke

Det er dog ikke uden grund, at Skanderborg i dette efterår har hentet langt flere point end vanligt. Det grønblusede kollektiv har en evne til at fastholde troen på egne evner og køre ufortrødent på, lige meget situationen.

Efter pausen var det svært at fornemme det lille dyk, der havde lukket gæsterne tilbage i opgøret. I stedet blev tempoet holdt i vejret og det gav fine muligheder fra distancen til skytterne. Da Bertram Obling samtidig smed tre redninger på straffekast ind i puljen, så blev kontrakanonen antændt og et tempomæssigt pres sendt afsted mod gæsterne, som havde store problemer med at nedbryde Skanderborgs defensiv.

Det helt store spørgsmål var uden tvivl om hjemmeholdet kunne holde kvaliteten i hævd gennem anden halvleg. For selvom de havde et forspring på tre mål, så var det et kvalitets spækket hold, der stod på den anden side og tog hver eneste mulighed, der blev tildelt dem.

Hårdheden i forsvaret blev fastholdt, og så har de i Skanderborg en særdeles snu herre ved navn Morten Balling. Spilstyreren trådte for alvor i karakter i det sidste kvarter af kampen og viste vejen, da presset fra storholdet for alvor begyndte at tage til.

Med det meste af hallen i ryggen, stod Skanderborg distancen, vandt 31-27 og bankede for anden sæson i træk Bjerringbro-Silkeborg på plads i Fælleden.

Kristoffer Laursen(billedet) gjorde en god figur i målet i første halvleg. Efter pausen tog Bertram Obling over og nappede tre straffekast. Foto: Ole Nielsen
Kristoffer Laursen(billedet) gjorde en god figur i målet i første halvleg. Efter pausen tog Bertram Obling over og nappede tre straffekast. Foto: Ole Nielsen

Ingen billige udvisninger

- Vi dækkede skidt op i begyndelsen af sæsonen, men derefter blev vi enige om, at vi bare skulle komme frem og give modstanderen nogle tæsk. Det får vi mere lov til på hjemmebane og det gør, at vi lige kommer en halv meter længere ud. Det kan godt være, at vi ryger ud i nogle udvisninger, men det er ikke de billige udvisninger. Det er nogle, hvor modstanderen virkelig skal ind og slås for tingene. Det er en investering. Det, at vi fik tacklet så godt og dækket så godt som i dag, det er den fedeste måde at vinde på, sagde Cornelius Kragh, der var skarp i begge ender af banen i onsdagens kamp.

Med syv mål var han en del af den offensiv, der strøg afsted ved hver eneste mulighed.

- Det havde vi talt om. På banen var det mindre hårdt i dag end da vi spillede mod GOG og Tvis, som er nogle af de hurtigste hold i ligaen. Du bruger ikke så mange kræfter mod BSV. I hvert fald ikke løbemæssigt, og det gav os noget mere overskud og gjorde, at vi kunne løbe nogle hurtige kontra. Vi lavede dog stadig for mange fejl, hvilket var lidt ærgerligt. Det var dog fedt, at vi kom afsted og fik løbet nogle af deres mindre gode forsvarsspillere ned. Det lukrerede vi på i dag, sagde bagspilleren.

I holder også roen til sidst, da BSV forsøger at slide sig tilbage?

- Det kan godt være, at vi snakkede om, at vi skulle lave nogle lange angreb til sidst. Det var ok, vi ikke scorede, men vi skulle afslutte hver gang, så vi kunne komme tilbage og dække op. Det, at vi fik afsluttet mange angreb, var også en del af sejren i dag. Det var en af årsagerne til, at vi tabte til TTH Holstebro sidst, fordi de kunne løbe kontra på os. Det fik BSV aldrig mulighed for i dag.

Skanderborg baskede Bjerringbro-Silkeborg på Fælleden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce