Kommunen har fundet penge: Truede busruter overlever

Arkivfoto: Kim Haugaard

Kommunen har fundet penge: Truede busruter overlever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire busruter, der ellers var truede af lukninger, overlever alligevel. Ser det ud til.

SKANDERBORG: Skanderborg Kommune har fundet tre millioner til at sikre en lille håndfuld busruter, som ellers ville være blevet nedlagt 1. april 2019.

Det drejer sig om ruterne 107, 112, 311 og 502, som nu kommer til at overleve, selvom det bliver med færre afgange end det hidtil har været tilfældet. Og det er den bedste løsning efter omstændighederne, siger borgmester i Skanderborg, Jørgen Gaarde.

- Vi kunne godt fortsætte med at skælde regionen ud, men det får vi jo ingen busser på gaden af. Selv om det koster tre millioner af kommunens penge at imødegå regionens besparelser på busdriften, så glæder vi os over, at vi har fundet en løsning, som redder nogle af busruterne, siger han.

Det serviceniveau, som regionerne i dag leverer på busruterne, bliver der ikke penge til at opretholde i den nye, kommunale løsning. Men det er bedre end ingenting, lyder det fra borgmesteren.

- Vi har hele tiden sagt, at vi ikke har økonomi til at videreføre den regionale busdrift med samme serviceniveau. Besparelsen i regionen betyder desværre, at nogle ruter må nedlægges, og andre ruter får færre afgange. Resultatet er et mere beskedent, men reelt tilbud om regional buskørsel, og alternativet er, at der slet ikke kører regionale busser på de pågældende ruter, siger Jørgen Gaarde.

Helt konkret betyder aftalen, at rute 107, 112 og 502 kommer til at køre om morgenen og eftermiddagen på hverdage, og at der bliver suppleret med flexbusser. I ferier og andre perioder, skoler og ungdomsuddannelser holder fri, køres flere afgange som Flexbus.

Ændringerne får virkning fra køreplanskifte den 29. juni 2019, hvis de bliver godkendt. Indtil da er forslaget fra Midttrafik, at busserne kører som hidtil efter de eksisterende køreplaner.

Kommunen har fundet penge: Truede busruter overlever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce