Karrieren blev skudt i gang i Bøgeskoven - torsdag var Ida Corr tilbage med ny single

Århusianske Ida Corr debuterede som 16-årig på Bøgescenen sammen med pigebandet Årgang '77. "Mellem Gangway og Sandmen, som var kæmpestore dengang. Vi var meget stolte, griner hun. Torsdag eftermiddag gav hun igen koncert på Smukfest og udgav ved samme lejlighed en ny single. Foto: Axel Schütt

Karrieren blev skudt i gang i Bøgeskoven - torsdag var Ida Corr tilbage med ny single

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Århusianske Ida Corr var torsdag tilbage i Bøgeskoven med en ny single. Scenen under bøgetræerne var det helt perfekte sted at udgive "The Morning After", fordi der er en helt specielt stemning, mener den dansk-gambianske sangerinde.

SMUKFEST: Ida Corr var torsdag tilbage i skoven, hvor hendes musikalske karriere blev skudt i gang, da hun som 16-årig optrådte med pigebandet Årgang '77 på Bøgescenen.

Med den historik in mente, var der heller ingen tvivl om, at det var rette tid og sted til at udgive hendes nye single "The Morning After".

- Jeg synes, at her er så god energi. Den energi "The Morning After" har, som er uptempo og feelgood, passer lige til Skanderborg, så det er et perfekt miks, sagde Ida Corr.

Hun skrev sangen i sit køkken og hentede inspiration i sit eget liv. 

- Sangen handler om at favne det moment i sig selv, hvor man gør noget, man ved, man ikke burde gøre. Det kan være noget så simpelt som et parforhold, hvor man kommer til at være sammen en sidste nat, selv om man egentlig er gået fra hinanden. Hvor man siger til hinanden, at det sker nu, men i morgen er jeg væk igen. Det handler om at være kommunikerende og være ærlig om, at man ikke er perfekt, forklarer Ida Corr, der i foråret gik fra sin kæreste gennem ti år, Jens Waltorp.

Deler sin sårbarhed

Det er vigtigt for hende at være ærlig i sin musik.

- Det er det, fordi det reflekterer, hvor jeg er. Jeg tror ikke, at jeg ville kunne skrive noget uden at være ærlig. Det betyder ikke, at historierne altid er mine egne, men det er noget, som fylder meget for mig, forklarer Ida Corr.

Hun har det fint med at dele den sårbarhed med sit publikum.

- Det er lidt det, jeg gør. Jeg stiller mig op og prøver at fortælle min historie og sige: I er ikke alene. Jeg håber, at folk kan spejle sig i det og bruge det til noget positivt. Det er jo ens virke som kunstner at udstille sig selv og lade andre mennesker tage det, de kan bruge. Men det kræver selvfølgelig også, at man passer på sig selv, når man skal stå der helt åben og ærlig, siger hun. 

Til oktober kommer der endnu en single fra Ida Corr, men hun har ikke umiddelbart planer om at udgive et album i nær fremtid.

- Jeg elsker singler, fordi det tillader én at være så present i sine følelser. Det er så frit. Et album kan tage flere år at lave, og når du endelig udgiver det, er du så langt fra de følelser, du havde, at det kan være svært at relatere til, siger den århusianske sanger, der elsker at være i nuet.

- Jeg har altid været et meget "nu-menneske". Jeg er den mindst nostalgiske person, jeg kender. For mig handler livet meget om det, der foregår lige her og nu. Det synes jeg også, at vi kan lære rigtig meget af. Vi har så mange planer og meninger om, hvordan ting skal foregå i fremtiden, eller hvad vi burde have gjort. Men lad os prøve at være tilstede her, og selvfølgelig lære af vores fejl og erfaringer, mener Ida Corr.

Altid århusianer

Den 40-årige dansk-gambianske sangerinde har efterhånden boet halvdelen af sit liv i København.

- Men jeg vil altid føle mig som århusianer, siger hun smilende.

Ida Corr er opvokset på Østbanetorvet. Forældrene gik fra hinanden, da hun var en måned gammel, men boede dør om dør i 11 år.

Musikken har hun haft med sig fra barnsben

- Min far var musiker, så vi har altid jammet meget, fortæller hun.

Som seks-årig begyndte hun at tromme i den lokale ungdomsklub. I teenageårene var hun med i forskellige bands og i en alder af 20 år, begyndte hun for alvor at satse på musikken som korsanger for blandt andet Sanne Salomonsen og Gnags.

Derfor var det også med en vis portion sommerfugle i maven, at hun i efteråret sang sin egen version af "Når jeg bliver gammel" foran Peter A.G. i TV2-programmet "Toppen af poppen".

- Jeg har kendt ham, siden jeg var 16, og jeg er ven med hans datter, så det var grænseoverskridende at skulle stå over for ham og synge en version, som var så langt fra originalen. Det var en fryd, da han begyndte at græde, siger Ida Corr lattermildt.

Til efteråret fortsætter hendes turné indendøre. Hun kan blandt andet opleves i Musikhuset Aarhus, hvor hun skal spille foran en udsolgt sal.

Karrieren blev skudt i gang i Bøgeskoven - torsdag var Ida Corr tilbage med ny single

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce