Kabel gravet op: Web-butikker går i sort på Black Friday

Global Connect er Danmarks næststørste leverandør af internetfiberforbindelser. Det gik galt ved midnat fra centret i Stilling, da motorvejsarbejdere skød ned i et kabel ved siden af centret. Så det blev Black Friday for mange butikker. Foto: Scanpix

Kabel gravet op: Web-butikker går i sort på Black Friday

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et kabel ved motorvejen i Stilling er gravet op. Derfor er masser af web-butikker i Østjylland gået i sort på Black Friday, hvor hjemmesider er nede på den store handelsdag.

ØSTJYLLAND: En stribe netbutikker er gået i sort på årets største handelsdag, Black Friday, fordi vejarbejdere ved en fejl gravede et kabel op, som ramte datacenterleverandør Globalconnect i Stilling.

Det er hos Globalconnect, at mange østjyske web-butikker har deres hjemmeside "opbevaret".

- Vejarbejdere skød ned i vores kabel i forbindelse med, at der skulle nye autoværn op på motorvejen. 66 af vores kunder oplever problemer lige nu. Men mange har et redundant-system som reserve: Et parallelt system, så deres hjemmesider fortsat er oppe. Det var heldigvis ikke hele kablet, der blev gravet op, og vi håber på, at vi indenfor nogle timer er oppe igen. Vi arbejder på sagen, siger Mette Slesvig, der er vicepræsident for Network and Operation hos Global Connect.

Kabelbruddet skete ved midnat, men skulle i løbet af fredag formiddag være udbedret, så alle igen har fibernet fra leverandøren i Stilling.

Håndboldbutikken hshop.dk har normalt fredag formiddag allerede haft flere hundrede handler på en Black Friday. Men siden er ikke oppe at køre på.

- Det er noget rigtig rod faktisk. Det her er langt vores største dag overhovedet, der er slet ikke noget at rafle om. Så det må gerne snart komme op igen, siger medejer af hshop.dk, Henrik Rosenkvist, til TV2 Østjylland.

Kabel gravet op: Web-butikker går i sort på Black Friday

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce