Hallo, kalder alle sløngler i 3. klasse

Alle 3. klasser skal have mulighed for at opleve bl.a. Sigurd Barrett til næste års sløngeldage. Foto: Per Bille

Hallo, kalder alle sløngler i 3. klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hyldest til børnebøgernes livsbekræftende univers og til forfatteren Ole Lund Kirkegaard vokser igen.

Skanderborg: Alle børn i 3. klasse skal fremover deltage i de årlige sløngeldage. Sådan lyder målsætningen for Di Hæslige Slønglers Klup, som står bag det årlige arrangement, hvor børn og voksne mødes i en hyldest til bøgernes livsbekræftende univers. 

Sløngelprojektet blev genstartet i 2015, da børnebogsforfatteren Ole Lund Kirkegaard ville være blevet 75 år. Han voksede op i Skanderborg, og skrev om små og store slyngler som Orla Frøsnapper, Albert og Gummi-Tarzan. 

Succesen for sløngeldagene er vokset, sidste år var der omkring 5000 publikummer til foredrag, koncerter, workshops mv. Og nu har folkene bag sat som mål, at alle 3. klasser i kommunen skal inviteres med. 

- Sløngelkluppen er af den bestemte opfattelse, at Sløngelprojektet skal fastholdes og udvikles de kommende år, da projektet har potentiale og muskler, som endnu ikke er blevet fuldt realiseret og udviklet, skriver gruppen i en pressemeddelelse. 

Næste år vil børnene mødes fredag 25. maj til en anderledes skoledag, hvor lærerne er Sigurd Barrett, Lars Daneskov, Line Kyed, Hipsomhap m. fl. På skemaet kommer der bl.a. til at stå Sløngelnæring, og Sigurd Barret glæder sig allerede. 

 

Kluppen
Di Hæslige Slønglers Klup er navnet på den gruppe, der står bag de årlige sløngeldage. Har man lyst til at blive medlem eller frivillig, kan man kontakte klupformand Uffe Høj på uffe.hoej@gmail.com eller tlf. 40 21 05 93.De fleste aktiviteter under sløngeldagene er gratis. Men man kan allerede nu købe billetter til Sigurd Barrett og Onkel Reje. 

Sigurd Barrett: Det er fantastisk

- At Di Heslige Sløngler nu hvert eneste år arrangerer Sløngeldage for kommunens 3. klasser er fantastisk. Tænk at vokse op i en kommune, hvor man hylder fantasien, friheden og frækheden, og hvor arrangørerne siger, at eleverne skal "indtage livgivende Sløngelnæring". Man skulle være barn igen ... og i Skanderborg, siger Sigurd Barrett i en pressemeddelelse. 

Sløngelkluppen er også i gang med at lave en sløngeldag om lørdagen, hvor der vil være aktiviteter for andre end 3. klasserne. Det foregår i og omkring Kulturhuset, og dagen vil bl.a. indeholde en "Bogdag for Bette Lorte". Her kan man igen møde Sigurd Barrett og Lars Daneskov samt Manu Sareen, Onkel Reje og Cirkus Fyr og Flamme. 

Hallo, kalder alle sløngler i 3. klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce