Fællesløb og flydende badminton på Smukfest: Nye tiltag til dem der ikke kun vil bælle bajere

Træklatring ved KombiSport, der holder til ved Sherwood. Foto: Axel Schütt

Fællesløb og flydende badminton på Smukfest: Nye tiltag til dem der ikke kun vil bælle bajere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis ikke man vågner op med for voldsomme tømmermænd, har man i år muligheden for at deltage i forskellige sportsaktiviteter som yoga, fællesløb og flydende badminton. Det sker på et fælles område for dem, der ikke bunder øl fra morgenstunden.

SMUKFEST: Det er ikke alle, der har smidt løbeskoene i tasken, da de pakkede til Smukfest. Størstedelen vågner måske heller ikke op i teltet om morgenen og bliver fristet af en løbetur rundt i Skanderborg. Men de, som gør, har i år mulighed for netop dét.

Smukfest har nemlig lanceret et nyt tiltag i år: KombiSport. Det består af en række aktiviteter som eksempelvis fællesløb, skovyoga og flydende badminton.

Tanken bag er at integrere sport og sundhed i festivalen, og selvom det umiddelbart kan virke som en spøjs sammensætning, så mener formanden for KombiSport, Marc Skjerning, at det godt kan lade sig gøre:

- Sport er jo en del af manges liv, så vi tænkte, om vi kunne få det ind i skoven? Det er en sjov kontekst at putte det ind i, men vi har forsøgt at afspejle samfundet, forklarer Marc Skjerning.

- Det er et tiltag for smuklinger, der har lyst til at røre sig lidt og vente med at fejre og feste, tilføjer han.

De to første halvlege er nemlig uden alkohol. Der er kun rødbede- og ingefærshots, og først i tredje halvleg, når aktiviterne er færdige, er der champagne og medaljer til deltagerne.

Men som Marc Skjerning pointerer, så er der en bar ti meter længere henne med fadøl, så helt alkoholfrit er det ikke altid.

FAKTA OM ISSPARKNING
Issparkning blev opfundet af Jacob Arnbjerg og Anders Villadsen i 1995. Issparkning går ud på at sparke en liter vaniljeis så langt som muligt med bar fod.Fra 2002-2009 arrangerede Foreningen af danske issparkere med stor succes det populære VM i issparkning i Botanisk Have i Aarhus. Efterfølgende var issparkerne også med på Smukfest og Samsø Festival i et par år.I år genopstår fænomenet på Smukfest, hvor konkurrencen afholde ved Kombisportsbaren ved Sherwood. Lørdag er der sidste indledende runde og finale klokken 15.Verdensrekorden i issparkning er på 38,71 meter.
Paddleboards ved Søbadet.  Foto: Flemming Krogh
Paddleboards ved Søbadet. Foto: Flemming Krogh

"Drik dog nogle bajere!"

Ideen er dog, at KombiSport giver plads til dem, der ikke knapper en øl op fra morgenstunden. De fleste på en festival holder normalt pause fra træningen, og det kan man også mærke, hvis man er en af dem, der holder sig i gang undervejs, fortæller Marc Skjerning.

- Jeg var ude at løbe i skoven tidligere, hvor folk råbte, at jeg skulle stoppe og drikke en bajer i stedet! De synes, det så for hårdt ud, siger han.

Så nu kan man undgå tilråb under løbeturen og være en del af et fælles område for andre 'motionister' på festivalen.

- Det er jo ikke alle på en festival, der vågner op i deres telt om morgenen og tænker, at de vil med ud og løbe. Nogen står op og bæller bajere fra morgenstunden, men til de andre, som gerne vil løbe, er der nu en mulighed for det, siger Marc Skjerning.

- Men det er ikke fordi, vi vil ikke opdrage på nogen, vi vil bare gerne skabe et rum for folk. Det er ikke moraliserende, men en mulighed, tilføjer han.

Der er gratis massage til de deltagende ved KombiSports-aktiviteterne. Foto: Emma Kjær Lauridsen
Der er gratis massage til de deltagende ved KombiSports-aktiviteterne. Foto: Emma Kjær Lauridsen

Gratis champagne og massage

Det er første år, KombiSport prøves af. Det er et nyt projekt, der kan noget andet - et eksperiment, forklarer Marc Skjerning.

Og indtil videre har det også vist sig, at der rent faktisk er en interesse for at bruge aktiviterne på festivalspladsen.

Om formiddagen, når der er skovyoga, kan det tiltrække op til 30 mennesker, træklatring er der altid nogen i gang med, og stand-up paddle hev 52 igennem på to timer den anden dag, fortæller formanden.

- Det virker til, at vi har ramt noget. Jeg tror bestemt, at det er kommet for at blive. Folk skal bare lige have øjnene op for, at der er de her muligheder. Det er vores første år, men jeg er sikker på, vi gentager det til næste år.

Drømmen er en sauna, fortæller Marc Skjerning.

Allerede nu er der gratis massage for deltagerne, en medalje og champagne, men han håber på, at man kan udvide konceptet endnu mere og få flere wellness-tiltag med oveni for at tiltrække endnu flere.

KombiSport samarbejder med Skanderborg Tennisklub, DGI, Ry Outdoor, Limfjordens Surfskole og Hummel.

Den flydende badmintobane på søbadet. Foto: Flemming Krogh
Den flydende badmintobane på søbadet. Foto: Flemming Krogh

Fællesløb og flydende badminton på Smukfest: Nye tiltag til dem der ikke kun vil bælle bajere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce