Dansk-kinesisk vellyd på højttaler-fabrikken

- Goerteks investering i Dynaudio er den største kinesiske investering i Danmark indtil videre, og jeg er spændt på at følge resultatet, sagde den kinesiske ambassadør ved sit besøg hos Dynaudio. Arkivfoto: Martin Ravn

Dansk-kinesisk vellyd på højttaler-fabrikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKANDERBORG - Det kinesiske flag vajede tirsdag ved siden af Dannebrog og et hvidt firmaflag på højttalerfabrikken Dynaudio på Sverigesvej i Skanderborg, hvor også den røde løber var rullet ud.

Anledningen var dels indvielse af et 1600 kvm stort forskningscenter, dels et besøg af den kinesiske ambassadør i Danmark.

Besøget på Dynaudio skyldes, at virksomheden for to år siden blev opkøbt af den kinesiske virksomhed Goertek. Opkøbet og de efterfølgende investeringer har banet vejen for forskningscentret, hvor 50 audio-ingeniører kommer til at forske i og udvikle nye lydprodukter.

"Et perfekt match"

Dynaudios nye co-CEO Peng Peng lagde i sin tale ved indvielsen ikke skjul på ambitionerne.

- Etableringen af det nye center er en milesten i retning til at blive et af de ledende firmaer inden for vores felt på verdensplan.

- At vi fra Goertek har valgt at investere i et dansk firma og specifikt Dynaudio skyldes, at vi er på jagt efter talenter, der gør det muligt at nå vores mål. Jeg ser samarbejdet som et perfekt match mellem de kreative og ærlige danskere og de hårdtarbejdende kinesere, lød det fra Peng Peng.

Den kinesiske ambassadør lagde i sin tale vægt på det lange samarbejde mellem Danmark og Kina og glædede sig over at se flere kinesiske investorer i Danmark.

- Goerteks investering i Dynaudio er den største kinesiske investering i Danmark indtil videre, og jeg er spændt på at følge resultatet, sagde ambassadøren.

Skanderborg på verdenskortet

Borgmester Jørgen Gaarde (S) betegnede det nye forskningscenter som unikt og fastslog, at han er glad for, at Dynaudio er placeret i Skanderborg.

- Ud over at tiltrække højtuddannede medarbejdere til kommunen, er Dynaudio i den grad med til at sætte Skanderborg på verdenskortet, sagde borgmesteren på engelsk.

Under den afsluttende rundvisning, der både førte gæsterne gennem forskningscenter og produktionshaller, kunne man bl.a. høre Dynaudio-lyd i to biler af mærket VW. Dynaudio producerer nemlig årligt i omegnen af 1,2 mio. højttalere til forskellige udgaver af VW-biler over hele verden.

Dansk-kinesisk vellyd på højttaler-fabrikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce