19.000 kvadratmeter stort søbad til Skanderborg Sø

Der laves tre adskilte bassiner. Et børnebassin med lav dybde (30-50 centimenter), et legebassin (80-199 centimeter) og et dybere bassin til motionssvømning (130-150 centimeter). Der anlægges desuden en soltrappe, hvor der er mulighed for udspring. Illustration: Møller & Grønborg, GPP Arkitekter og ONV Arkitekter

19.000 kvadratmeter stort søbad til Skanderborg Sø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale og Anlægsfonden støtter Skanderborg Søtorv med 7,5 millioner kroner, og kultur- og vandprojektet ved Skanderborg Sø og Kulturhuset er nu et skridt nærmere.

SKANDERBORG SØ: Tre mindre, beskyttede svømmebassiner, en større svømmebane ude i selve søen, tre- og fem-meter vipper, Stand Up Paddling og kajakpolo.

Sådan kommer et nyt søbad på 1.900 kvadratmeter ved Skanderborg Sø for foden af Kulturhuset til at se ud. Og det er ikke kun om sommeren, skanderborgenserne kan få glæde af det nye søbad. Også vinterbaderne vil få bedre forhold med både sauna og mødelokale.

Alt sammen under betegnelsen Skanderborg Søtorv.

Placeringen for foden af kulturhuset gør det oplagt at sammenkæde søbadet og de nye udendørsaktiviteter med idrætsaktiviteter og kulturaktiviteter, og derfor kobles søbadet sammen med "Kulturløberen", der bliver navnet på kulturtorvet mellem Skanderborg Sø og Adelgade. Kulturløberen, der rækker ud mod søbadet foran kulturhuset, bliver 910 kvadratmeter og giver mulighed for både arrangementer og events.

Også en udvidelse af kulturhuset på 672 kvadratmeter er en del af projektet, og det giver nye udsigts- og opholdsmuligheder i bygningen.

- De nye muligheder, som Søtorvet og Kulturløberen giver, vil i den grad supplere de mange kvaliteter, som Kulturhuset i forvejen har. Vi får et markant og spændende område med rum til både afslapning og oplevelser. Søtorvet skaber nye muligheder for aktiviteter året rundt med både sommer- og vintersvømning og søsport som kajak og kano-sejlads, siger Ebbe Larsen, formand for Kulturhuset Skanderborg.

Der har i mange år været et ønske i byen om at skabe et nyt søbad - både som erstatning for søbadet i Dyrehaven og for at skabe et nyt samlingspunkt, der knytter sø og by tættere sammen. For fire år siden blev der så etableret et mindre pontonbad i Skanderborg Sø foran kulturhuset, og den midlertidige løsning blev hurtigt en stor succes, og det har lagt op til at etablere en permanent løsning i form af det nye søbad.

Projektet koster i alt 27,6 millioner kroner. Skanderborg Kommune og Kulturhuset bidrager med en del af pengene. Lokale og Anlægsfonden har været med til at udvikle projektet og støtter det nu med 7,5 millioner kroner, og flere penge er søgt hos fonde og ansøgt i byrådets budgetforhandlinger.

- Det er et meget flot bidrag, som Lokale og Anlægsfonden skyder i projektet. Det giver en stærk tro på, at vi også kan få den sidste del af finansieringen på plads. Projektet er helt i tråd med de anbefalinger, som udvalget for Skanderborg midtby tidligere har afleveret til byrådet. Og jeg er sikker på, at Søtorvet bliver et fantastisk aktiv for midtbyen, som vil tiltrække flere mennesker til, og gøre det muligt at få nye oplevelser, siger borgmester i Skanderborg Kommune, Jørgen Gaarde.

Skanderborg Søtorv forventes opført i 2018.

Mellem Kulturhuset og Skanderborg Sø skal en urban plads anlægges under navnet
Mellem Kulturhuset og Skanderborg Sø skal en urban plads anlægges under navnet "Kulturløberen". Den skal skabe sammenhængen mellem Kulturhuset og det nye Søtorvet. Illustration: Møller & Grønborg, GPP Arkitekter og ONV Arkitekter
Illustration: Møller & Grønborg, GPP Arkitekter og ONV Arkitekter
Illustration: Møller & Grønborg, GPP Arkitekter og ONV Arkitekter
Illustration: Møller & Grønborg, GPP Arkitekter og ONV Arkitekter
Illustration: Møller & Grønborg, GPP Arkitekter og ONV Arkitekter

19.000 kvadratmeter stort søbad til Skanderborg Sø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce