Odder-roer spiser og træner sig op i ny OL-klasse

Steffen Bonde træner hårdt fysisk på rolandsholdets træningslejr i Portugal for at tage på i muskelmasse, så han kan være med blandt de tunge roere.

Odder-roer spiser og træner sig op i ny OL-klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Steffen Bonde drømmer om at komme til OL i 2020 i en ny dansk guldfirer, men i den tunge klasse.

ODDER: Odder Roklubs to landsholdsroere Steffen Bonde og Juliane Elander er i øjeblikket ved at forberede sig til EM senere på foråret. Det sker på en træningslejr i Portugal.

Som letvægtsroer lever man hele tiden med et øje på badevægten, og det har Odder Roklubs Steffen Bonde gjort i mange år, men nu kan han pludselig spise alt, hvad han lyster og træne i et væk. Faktisk er hans mål lige nu at stige i vægt og lægge mere og mere muskelmasse på. 

Tvunget af omstændighederne er han blevet tung roer. Siden efteråret var den 26-årige roer en del af den nye danske guldfirer. I januar blev Steffen Bonde dansk mester i ergometerroning, og i februar kunne han føje et Europamesterskab til. Men det kunne ikke bruges til ret meget, da det internationale Roforbund fjernede letvægtsfireren fra det olympiske program Tokyo 2020.

Nu har sportschefen på det danske landshold, Lars Christensen, og de fire roere besluttet sig for at satse helhjertet på andre OL-bådklasser i stedet. To af roerne indgår i letvægtssculler-gruppen og to, heriblandt Steffen Bonde, er blevet indsluset i gruppen af tunge landsholdsroere.

- Det var eneste mulighed efter FISA's beslutning, men jeg tror, at det bliver sjovt, og jeg er sikker på, at vi nok skal få flyttet den tunge gruppe i den rigtige retning, siger Steffen Bonde.

OL-projektet for herrernes vedkommende er at genskabe en tung guldfirer, der kan repræsentere Danmark i Tokyo. Lige nu er der otte roere i bruttotruppen og deriblandt Steffens Bonde.

- Det hele er meget nyt endnu, og jeg har ikke gjort mig tanker om projektet andet end, at jeg vil kæmpe for at få en plads på båden, siger Stefen Bonde, der kan prale af at være verdens næststærkeste letvægtsroer nogensinde.

Han er gået i gang med styrketræningen, og han kan allerede nu trykke flere watt i romaskinen end han gjorde som letvægter. 

Med på træningslejren i Portugal er også letvægtsdamegruppen. Den består af tre stærke piger, og det er med stor sandsynlig blandt dem, der skal udvælges to roere til letvægtsdobbeltsculleren i 2020.

Den ene er Juliane Elander, der går efter sin femte OL-deltagelse. Den anden er Aja Runge fra Roskilde Roklub, og den tredje er, Mathilde Persson fra Bagsværd Roklub.

De første indikationer af mulighederne for de to Odder-roere kommer til EM i Racice i Tjekkiet. Det er på landsholdets næste træningslejr i Portugal i slutningen af marts og begyndelsen af april, at de både, der skal repræsentere Danmark til EM bliver udtaget.

Odder-roer spiser og træner sig op i ny OL-klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce