Kaffetårn og friluftsbad: Trap Danmark udgiver bog om det bedste af Danmark

Herstedhøje, Vestskoven, Albertslund. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Kaffetårn og friluftsbad: Trap Danmark udgiver bog om det bedste af Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trap Danmark udgiver frem til 2021 et stort værk om Danmarks natur, historie, kultur og samfund. Når det er færdigt, vil landet være verdens bedst beskrevne nation. Magasinet Rejser laver med hjælp fra Trap Danmarks redaktion punktnedslag i værket.

Hersted Høje i Vestskoven

De fleste af Albertslund Kommunes høje bakker er kunstige og opført af byggeaffald i perioden fra 1960'erne til 1980'erne. Blandt dem er Hersted Høje, som med sine cirka 68 meter er kommunens og Vestegnens højeste punkt. Den ligger midt i Vestskoven, og fra toppen er der god udsigt hen over den unge skov til Herlev Hospital, som kroner horisonten mod nordøst. Vestskoven blev primært etableret for at give Vestegnens borgere et rekreativt skov- og naturområde. I driften af den store statsskov ligger hovedvægten derfor også på friluftslivet og naturværdierne, mens vedproduktionen er af mindre betydning.

Badesøen i Albertslund
Badesøen i Albertslund. Foto: Albertslund Idrætsanlæg/Albertslund Kommune

Friluftsbadet Badesøen er et af Nordeuropas største opvarmede friluftsbade. Det cirkelrunde bassin med en diameter på 60 meter og en dybde på op til 3,8 meter er centrum for en stor del af kommunens friluftsliv, især blandt unge mennesker. Badesøen åbnede i 1973 og holder åbent fra maj til august. Der er noget for både store og små i Friluftsbadet Badesøen, hvor op til 60 meter lange vandrutsjebaner kan få det til at kilde i maven på de fleste. Badesøen består af et stort bassin samt et mindre soppebassin. Det store bassin er inddelt i områder, der tilgodeser behovene for både de helt små børn, de større børn og barnlige sjæle samt motionisterne.

Kaffetårnet i Rødovre
Kaffetårnet i Rødovre. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Kaffetårnet, den høje, tårnlignende kafferisteribygning med det karakteristiske integrerede ur, er blevet et vartegn for Rødovre. Bygningens arkitektur var banebrydende for sin tid, da det er et af de første danske eksempler på en industribygning, hvor selve produktionen indgår som arkitektonisk motiv, og hvor virksomhedens brand og arkitektur blev forsøgt tænkt sammen. Bygningen består af to dele: En lukket silo og et glashus, hvor kaffemalingen fandt sted. Den transparente facade muliggjorde, at man udefra kunne følge med i produktionen.

Kaffetårn og friluftsbad: Trap Danmark udgiver bog om det bedste af Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce