Guide: Sådan får du en god oplevelse i Den Blå Planet

Oceantanken er Nordeuropas største akvarium, og selvom det er kæmpestort, så er der kamp om pladserne på første række. Foto: Den Blå Planet

Guide: Sådan får du en god oplevelse i Den Blå Planet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Blå Planet er en af landets store turistattraktioner, men i modsætning til forlystelsesparker og zoologiske haver er der ikke så meget plads

  Vi skal have hovederne helt tilbage for at kunne se det største akvarium, der hedder oceantanken. I mørket allerbagerst i den flotte bygning rejser oceantanken sig som en tsunami. En hammerhaj glider forbi og krydser med et svømmende traktordæk, der viser sig at være en leopardrokke, der kan kendes på de karakteristiske pletter. Der er tung trafik, og det er svært at lade være med at hoppe op og ned af begejstring. Uanset hvor gammel man er.Der er også masser af trafik på gangene mellem akvarierne. Og ved flere af dem, for eksempel hos klovnefiskene, der ikke er så meget større end de små, buttede hænder, der presser mod glasset fra den anden side, er der kø, lang kø. Især fordi mange gæster medbringer barnevogne og klapvogne, så junior kan køres hen foran akvariet og møde Nemo. Men det optager meget plads, og pladsen er i forvejen trang.

Den Blå Planet
Er Nordeuropas største akvarium med flere end 20.000 dyr og syv millioner liter vand.Akvariet stod færdigt i 2013 på havnen i Kastrup.Stedet rummer Danmarks Akvariums samling, der blev grundlagt i 1934 i Charlottenlund nord for København og blev til Den Blå Planet efter flytningen. I den forbindelse gik man fra 16 fuldtidsansatte til, hvad der svarer til 70 personer.Har åbent alle dage året rundt inklusive helligdage:Mandag klokken 10-21.Tirsdag til søndag klokken 10-17.24. og 31. december dog 10-14.Entréen er 170 kroner for voksne og 95 kroner for børn på 3-11 år.Parkering koster 12 kroner i timen de første fire timer. Herefter koster det 15 kroner i timen.Det er også muligt at tage metroen M2 og stå af ved Kastrup Station, der ligger 600 meter væk.Se mere: www.denblaaplanet.dk.
Gopler er små kunstværker, der falder gennem vandet.
Gopler er små kunstværker, der falder gennem vandet.

Mange mennesker

Den Blå Planet er en femstjernet turistattraktion på linje med Givskud Zoo, Legoland og Bakken, men forskellen er, at det alt sammen foregår inde i en bygning på nær det udendørs havodderanlæg og så legepladsen med en sjov vandbane, hvor vandet ledes gennem sluser, lemme og møllehjul. Derfor føles det til tider meget klaustrofobisk at være så tæt på så mange mennesker hele tiden og stå eller ligefrem gå i kø.Men vi fandt op til flere heller. Og i et af dem tilbragte vi halvanden times tid, og hen på eftermiddagen, da vi kom ned igen, var hovedparten af gæsterne taget hjem, og så var det til at komme til. Faktisk er der stort set ikke nogen gæster de sidste to timer inden lukketid - også selvom det var i en skoleferie. Op ad en trappe oppe under taget ligger et gigantisk auditorium, hvor alle vægge er skærme fra gulv til loft. De bliver udnyttet til op til 360 graders visninger. Her vises film fra det blå univers. Store, sorte flyderpuder indbyder til, at man lægger eller sætter sig og lader roen falde på sig. Eller måske ligefrem snupper en lille lur, hvilket flere småbørnsfædre benytter sig af, mens fiskene svømmer forbi i mørket og underholder ungerne.

Havdetektiv i efterårsferien
Hvem har slugt rejen, og hvem har dog ædt hajen? Det har Den Blå Planet brug for at få opklaret i efterårsferien, der både er uge 42 og 44.

Akvariet sætter fokus på fødekædens mysterier, der hjælp fra en mesterdetektiv. Han eller hun skal være i stand til at løse gåderne foran den kæmpestore oceantank. Her vil Den Blå Planets fortællere guide alle mesterdetektiver gennem havets mystiske fødekæde. Her i havet æder alle, og nogle bliver ædt. Og det helt store spørgsmål er, hvem der har ædt hajen?
I tunnellen kan man se de store hammerhajer og stimen af hestemakreller glide ind over ens hoved. Det er tunnellen, man skal vente med til sidst, for så har man den for sig selv.
I tunnellen kan man se de store hammerhajer og stimen af hestemakreller glide ind over ens hoved. Det er tunnellen, man skal vente med til sidst, for så har man den for sig selv.

En anden mulighed er at gå udenfor og nyde udsigten over Øresund, der er bedst fra Spisestedet Østs terrasse. Runder man havodderanlægget og passerer isboden med vaffelis fra Skarø, kommer man til en stor åben plads, der skråner ned mod en vaskeægte fiskesø, hvor store og små udstyret med net kan se, om de skulle være heldige. Det er også her, at legepladsen er. Derfor er det vigtigt at vælge at besøge Den Blå Planet en dag, hvor det er tørvejr, så gæsterne er mere jævnt overdelt - både ude og inde. Den Blå Planet kan slet ikke sammenlignes med det gamle Danmarks Akvarium, og selvom der er mange mennesker, kan det ikke ødelægge oplevelsen af at træde ind i en verden, der ellers kun kan opleves med dykkermaske, hvis man har mange penge. Der er fokus på formidlingen, for eksempel når to ansatte ror ud i en båd i oceantanken for at fodre havets giganter, mens de fortæller om dyrene. Så kan det ikke gøres bedre. Og hvis man så har bestilt sin billet hjemmefra, så er der cirka en halv til en hel time at spare, fordi den lange snoede indgang er delt op i en indgang med betjening og en indgang, hvor man kan scanne sin billet. Det føltes meget VIP-agtigt at passere de lange køer af gæster og tjekke ind i løbet af et par minutter.

Tip
1. Vælg en dag, hvor det er tørvejr. Så er der mindre pres på akvarierne, fordi gæsterne også opholder sig udendørs. Børn kan sagtens få et par timer til at gå på legepladsen med den sjove vandbane med sluser og vandmøller.2. Bestil billetten hjemmefra. På den måde spares en halv til en hel time i kø ved indgangen.

3. Sørg for at være der de sidste to timer af åbningstiden. Der er der stort set ikke nogen gæster tilbage.

4. Gå op ad trappen til biografen, hvor der heller ikke er mange gæster, der finder op. I modsætning til en normal biograf er det store rum fyldt med store flyderpuder.

Guide: Sådan får du en god oplevelse i Den Blå Planet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce