Badepunkter som pejlemærke for naturoplevelser

De nordiske lande byder på kystnatur med stor variation ved søer, langs fjorde, i skærgården, ved sund, bælt og strande. PR-foto: Friluftsrådet

Badepunkter som pejlemærke for naturoplevelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som et supplement til det Blå Flag er Friluftsrådet ved at udvikle et supplement, som bliver en ny fælles, nordisk mærkning under navnet Badepunkt. Det skal markere strande og kyster med gode muligheder for oplevelser i det fri.

De fleste ved, hvad det Blå Flag står for, når de ser det vejre ved de danske strande om sommeren. Efter internationalt fastsatte kriterier markerer flaget strande med rent badevand, sikkerhed, service og faciliteter. Fra den 1. marts i år har strandglade mennesker haft mulighed for at støde på en ny mærkning under navnet Badepunkt. Til at begynde med bliver den nye kystmærkning testet i de tre kommuner Helsingør, Odense og Varde.

Badepunkt
Udover rent badevand og sikkerhed markerer et badepunkt også et sted for særlige natur- og friluftsoplevelser.I år skal disse tre kommuner teste den nye mærkning:

I Helsingør gælder det Jarlsens Grund, Trykkerdammen, Julebæk Strand.

I Odense er det Davinde Sø.

I Varde gælder det Houstrup Strand, Børsmose Strand, Vejers Strand og Høje Knolde Strand.

Læs mere på www.friluftsraadet.dk.
Davinde Sø. Arkivfoto: Jens Wognsen
Davinde Sø. Arkivfoto: Jens Wognsen

Oplevelser i naturen

Med mærkningen Badepunkt ønsker Friluftsrådet at sætte fokus på natur- og friluftsoplevelser, man kan finde langs de danske kyster.

- Vi ser et behov for at sætte fokus på rent badevand og badesikkerhed sammen med naturoplevelser i de nordiske lande, hvor badesæsonen er kortere end i mange andre steder i verden. Samtidig har vi meget uspolerede kyster, og vi vil gerne fremhæve de natur- og friluftsoplevelser, man kan finde her. Det tror vi mange kommuner og badegæster vil synes er attraktivt, udtaler Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet, i en pressemeddelelse.

Badepunkt er en fælles nordisk kystmærkning, som Friluftsrådet, FEE Sverige og FFE Norge står for at implementere i Danmark, Sverige og Norge.

Badepunkter som pejlemærke for naturoplevelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce