Fredag åbnede Nordens største madfestival for syvende gang portene på Tangkrogen, og de i år tunge og mørke skyer skræmte tilsyneladende ikke århusianerne.
AARHUS: Det så sort ud. Sådan rigtig sort.
Mørke, mørke skyer og kaskader af vand var med til at åbne dette års Food Festival på Tangkrogen fredag eftermiddag, men vejret skræmte tilsyneladende ikke de mange tusind gæster på vej på festival. Strømmen af mennesker var i hvert fald tydelig i gaderne omkring festivalområdet, og selvom pladsen fra start var godt mudret og pyntet med halvstore vandpytter, blev den lige så langsomt fyldt op af mennesker.
Festivalens nye område Gourmethjørnet stod dog noget ensomt og tomt i det fugtige vejr, men de fire Aarhus-restauranter, Madklubben, Les Trois, Ferdinand og Kähler Spisesalon, forsikrede, at de små 300 pladser var udsolgt til aftenens langbords-arrangement Den Ultimative Aarhus-middag.
- Det bliver magisk. Med fire af byens bedste spisesteder i hus, flot opdækkede langborde, et jazzband, og en bar, der aldrig løber tør, er jeg sikker på, at det bliver årets gastronomiske folkefest, som sætter en streg under, at Food Festival har udviklet sig til at blive festugens største, særskilte event, sagde festivaldirektør Anna Lund inden åbningen.
Om festivalen når flere end 31.000 besøgende som sidste år, må tiden og vejret vise, men fredag eftermiddag kom der fint gang i de forskellige workshops, foredrag, udstillinger, smagsprøver, konkurrencer, optrædender og underholdende indslag. Omkring 100 arrangementer om dagen er planlagt fredag, lørdag og søndag. Og alle står de i mad- og drikkevarernes tegn.
Der er opstået en fejl:
Beskeden er sendt.