Tidligere AGF-målmand tager til Sierra Leone for Læger Uden Grænser

Jørgen Hinge før de sidste forberedelser på kontoret hos Læger uden grænser i København. Foto: Jakob Lerche-Jørgensen, Læger uden Grænser

Tidligere AGF-målmand tager til Sierra Leone for Læger Uden Grænser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

57-årige Jørgen Hinge, tidligere AGF-målmand, vil ud i verden og gøre noget for andre .

AARHUS: Jørgen Hinge får endelig opfyldt en gammel drøm. Han rejser til Sierra Leone i Afrika for at arbejde for Læger Uden Grænser - skønt han ikke er læge.

Den 57-årige Hinge er uddannet biolog med bopæl i Hornslet og af mange kendt som en stærk målmand i AGF. Senest har han arbejdet som seniorkonsulent hos Teknologisk Institut.

I mange år har han puslet med tanken om at komme på mission i udlandet. Nu er tiden kommet, hvor det endelig er lykkedes at finde en mulighed.

Han skal være logistiker i Sierra Leone de næste ni måneder og flyver fra København torsdag aften.

- Jeg tog et tilløb for et par år siden, fandt ud af, hvor man kunne komme hen og for hvem. Læger Uden Grænser skilte sig ud som de mest professionelle, så jeg forsøgte, selv om jeg ikke er læge. Det lykkedes ikke at komme af sted i første omgang, fortæller Jørgen Hinge.

For halvandet år siden meldte han sig ind i Læger Uden Grænsers frivilliggruppe i Aarhus og sendte en ansøgning igen for at finde ud af, om de havde brug for en, der kunne stå uden for lægeholdene.

- Jeg blev utroligt glad, da jeg fik at vide, at jeg kunne komme af sted, siger han, der kan tage sig af logistik for emner som rent vand, affald, transport, bygninger og elektricitet.

Det er en kæmpestor udfordring, der tangerer til det skræmmende.
Jørgen Hinge

Tæt på skræmmende

- Har du sommerfugle i maven før opgaven?

- Ja, det er en kæmpestor udfordring, der tangerer til det skræmmende. Det er fremmedartede og nye opgaver, siger Jørgen Hinge, der føler sig som verdens heldigste og synes, han har fået lov at prøve alle muligheder i livet.

- Jeg har haft gode job og en god familie, og nu da vi har betalt til kreditforeningen i 30 år, er det tid til at yde noget andet, der giver mening for andre og for mig. Vores søn Peter er 26 år, studerer filosofi og er i gang med sidste semester i en master i Taipei i Taiwan, og min hustru Sysser har en velfungerende klinik for fysioterapi og zoneterapi. Selv er jeg 32 år inde i hovedet med lyst til at prøve noget, siger Jørgen Hinge.

 

 

Udpeget til området

Lokationen Sierra Leone har han ikke valgt selv, men er udpeget til den fra Læger Uden Grænsers landekontor i Bruxelles.

- Jeg har brugt meget tid på at sætte mig ind i, hvilket land jeg kommer til og konstaterer med glæde, at det har haft en demokratisk valgt præsident siden 2002. Der er stabile forhold, så det, vi laver, bliver ikke skudt i stykker. Jeg er glad for det her job, men jeg havde taget næsten hvad som helst for at komme af sted.

I fodboldkarrieren stod han i skyggen af den legendariske landsholdsmålmand Troels Rasmussen i AGF, også da klubben sidst blev dansk mester i 1986. Sin sidste fodboldkamp spillede Jørgen Hinge i 2006. Senest har han mest spillet tennis i Hornslet og i Aarhus 1900.

 

Tidligere AGF-målmand tager til Sierra Leone for Læger Uden Grænser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce