Omstridt århusiansk forsker stiller op for Stram Kurs

Den omstridte professor Helmuth Nyborg er tidligere blevet renset for anklager om racisme, efter han blev fritaget for tjeneste og fik besked på at rydde sit kontor på Aarhus Universitet. Han mente at kunne påvise, at kvinders IQ var mindre end mænds. Foto: Scanpix

Omstridt århusiansk forsker stiller op for Stram Kurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den kontroversielle forsker, Helmuth Nyborg, der i en menneskealder har været intelligensforsker på Aarhus Universitet, er kandidat for Stram Kurs til folketingsvalget.

AARHUS: Helmuth Nyborg stiller op til Folketinget for Stram Kurs.

Det meddeler partiet i en pressemeddelelse.

Den 82-årige århusianske intelligensforsker og professor er kontroversiel, og er kendt for blandt andet at ville slå fast, at indvandrere fra ikke-vestlige lande har lavere IQ end danskere.

Stram Kurs skriver på sin Facebookside, at professor Helmuth Nyborg er en internationalt højt respekteret og anerkendt forsker, der i årtier har forsket i og udbredt kendskabet til videnskaben inden for IQ og menneskers biologiske forskellighed inden for kognitive evner. Hans viden og utrolige indsigt og formidlingsevne er derfor af ubeskrivelig værdi for både partiet og for Danmark.

Partiet, og især lederen, Rasmus Paludan, blev blandt andet kendt i forbindelse med demonstrationer, der udløste uroligheder flere steder i hovedstadsområdet. Det lykkedes på rekordtid partiet at opnå tilstrækkeligt med vælgererklæringer til at være opstillingsberettiget til Folketingsvalget 5. juni.

Stram Kurs-lederen Rasmus Paludan var derfor med i partilederrunden på TV tirsdag aften, efter valget var blevet udskrevet.

Lavere IQ hos visse befolkningsgrupper

Helmuth Nyborg er kendt for at udtale sig om forskellige etniske grupperingers gennemsnitlige intelligens. Blandt andet har han til Jyllands-Posten sagt:

- Det siger sig selv, at hvis der kommer mange mennesker til Danmark fra lande, hvor indbyggerne har en lavere intelligenskvotient, så får vi over tid en lavere gennemsnitlig intelligenskvotient. Det er en ganske alvorlig trussel, da flere undersøgelser viser, at det er svært at opretholde et demokrati i lande, hvor befolkningens IQ er lavere end 90.

Det vides endnu ikke, hvilken kreds den nye folketingskandidat opstiller i for Stram Kurs.

Omstridt århusiansk forsker stiller op for Stram Kurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce