Livsstilseksperten: Bowie gjorde mig til musikelsker for altid

P6 Beat-værten Carsten Holm (tv) og livsstilseksperten Flemming Møldrup (th) skiftedes til at spille plader fra deres egen samling og snakke om musik og dens betyning til arrangementet "Kender du musiktypen?" torsdag eftermiddag på Pica Pica. Foto: Flemming Krogh

Livsstilseksperten: Bowie gjorde mig til musikelsker for altid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der var stuvende fuldt på vinbaren Pica Pica, da radiovært Carsten Holm og livsstilsekspert Flemming Møldrup vendte plader og snakkede om musiktyper.

AARHUS: Der er musik, der kommer til at definere os som mennesker og sætte et vederstyggeligt aftryk på vores fremtidige pladesamling.

Det stod klart, da P6 Beat-værten, Carsten Holm og livsstilseksperten, Flemming Møldrup - kendt fra DR's "Kender du typen", mødtes til en snak om musik og musiktyper. Arrangementet, som Promus og Music City Aarhus stod bag, fandt sted på en tæt pakket vinbar, hvor de to gæster skiftedes til at lufte plader hjemme fra hylden.

For Flemming Møldrup var det ikke morens Sebastian, Leonard Cohen og Pia Raug-plader, der havde gjort indtryk. Det var nærmere hans Onkel Kims fejlkøb. De plader, som ikke passede ind i hans "maskuline samling". Plader som Pink Floyds "The Wall" og Lou Reeds "Transformer". Og da onklens kæreste Sussi så præsenterede ham for David Bowies album "Low", blev han ikke den samme igen.

- Fra da af vidste jeg bare, at musik aldrig ville komme til at forlade mit liv igen. Bowie gjorde mig til musikelsker for altid, sagde Flemming Møldrup.

Carsten Holm fik lov at spille eftermiddagens første plade, "Born in the USA" med Bruce Springsteen, som han havde fået i konfirmationsgave i 1985 på Ærø.

- Den har betydet ekstemt meget for mig, sagde radioværten, da "I'm On Fire" bølgede ud i rummet.

Gå nye musikveje

Men tilbage til Onkel Kims fejlkøb. Dem fik den unge Flemming lov at beholde, og det ledte til en snak om, at vi måske ikke skal være så bange for vores fejlskud.

- Det er afstikkere til en anden musiksmag, som vi ikke kender så godt, og det skal Onkel Kim have point for. Det glemmer mange at gøre, sagde Flemming Møldrup, der for nylig var begyndt at spille vinylplader igen og rekonstruere sin teenage-pladesamling.

- For mig er det blevet et ritual at sætte mig ned og lytte til en plade. Det er et besøg tilbage til en tid, hvor verden stadig stod, og hvor man skulle gøre en indsats for at høre musik. Jeg føler, at jeg skal gøre mig fortjent til det, når jeg sætter en LP på, sagde han.

Eftermiddagen bragte de to musikelskere omkring forskellige typer: Bankmanden der siger til kollegerne, at han skal på camping, mens han i virkeligheden er på Roskilde Festival, eller ham i Porschen, der garanteret hører Roxette, "fordi det ikke nødvendigvis behøver at stikke så dybt", som Flemming Møldrup formulerede det.

Han opfordrede tilhørerne til at prøve at komme ud over deres egen komfortzone, når det handlede om at stifte bekendtskab med ny musik. Som han selv havde gjort det med det amerikanske indie rock-band The War on Drugs, som i sommer spillede på Northside festival.

- Vi bør gøre os umage med at se ud over vores egen musiksmag, så vi ikke bliver ved med at køre i den samme rille. Det fortjener musikken.

Den opfordring er her med givet videre.

Livsstilseksperten: Bowie gjorde mig til musikelsker for altid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce