I biffen og meget mere langt ude i skoven

- Det er dejligt, at der både er film og plads til leg, sagde Liv Bootsman Lomborg med datter Sigrid på tre år til "Film i Skoven". Foto: Kim Haugaard

I biffen og meget mere langt ude i skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere kom igen til 'Film i Skoven' efter sidste års succes. Solsikker start på børnefestival, der fortsætter søndag.

RISSKOV: Et hav af hvide blomster og en skarp duft af ramsløg tager imod på spadsereturen ned mellem de hundrede år gamle bøgetræer i Riis skov. Langsomt blandes duften bålrøg, karry og krydderier, da vi nærmer os festivalområdet, som børnefamilier strømmer til i det flotte solskinsvejr.

'Film i Skoven', der for anden gang har slået teltpælene op ved skoven tæt på Marienlyst, serverer ikke kun film i store tipier og telte, men også friskblendede smoothies, varme popcorn og mad fra mange boder.

- Det er første gang vi er her. Jeg anede ikke noget om det, men min mor havde læst om det i Stiften, og spurgte, om vi ville med, fortæller Henning Alstrup fra Lystrup, mens hans øjne flakker for at holde øje med hvor sønnen Emil på to år nu er på vej hen.

To store tipier er sat sammen for at vise film. I et andet telt er der stort lærred. Foto: Kim Haugaard
To store tipier er sat sammen for at vise film. I et andet telt er der stort lærred. Foto: Kim Haugaard

"Genial placering"

For et øjeblik siden sad de i det store telt og så kortfilm for børn sammen med storebror Villads på fem år og farmor. Men Emils tålmodighed holdt kun til en lille halv time i teltet.

- Det er genialt, at placere det her ude i skoven. Her kan drengene løbe rundt. De ser meget fjernsyn og film på telefoner og youtube, så det er en sjov måde at se film på i teltene og med mulighed for at lege. Det kan være vi skal herud igen søndag.

Der er naturlegeplads og fra en scene instruerer dansere børn og forældre i at klappe og danse til musik. I et andet telt holder 'En Hemmelig Klub' til, her kan man lave kuk-ure i karton.

- Det er en workshop som optakt til filmen "The Awaker" om en mand, der vækker folk og derfor skal bruge kukure, fortæller Kenn Munk fra 'En Hemmelig Klub'.

Henning Alstrup havde sønnerne Villads og Emil samt sin mor Eva Alstrup med i skoven og i de telte, der er stillet op.  - Det er genialt fundet på. Måske kommer vi igen søndag. Foto: Kim Haugaard
Henning Alstrup havde sønnerne Villads og Emil samt sin mor Eva Alstrup med i skoven og i de telte, der er stillet op. - Det er genialt fundet på. Måske kommer vi igen søndag. Foto: Kim Haugaard

Alenetid med mor

Sigrid på tre år står i kø til en jordbær-smoothie sammen med sin mor Liv Bootsman Lomborg fra Mårslet.

- Vi havde bare lyst til en dejlig lørdag med film og leg og kreativitet. Sigrid har lige fået en lillebror, så vi synes vi skulle lave noget sammen en dag, som ikke handlede om lillebror, fortæller mor Liv og tilføjer:

- Det er så dejligt med en dag ude i skoven med plads til at se film, lege og bruge omgivelserne. Og så forventer jeg, at filmene er udvalgt på grund af deres kvalitet.

Film i Skoven fortsætter søndag i tidsrummet kl. 9.30-17.30. Der er entré.

Der er masser af plads til både film og leg ved festivalen
Der er masser af plads til både film og leg ved festivalen "Film i Skoven" der afvikles for anden gang. Foto: Kim Haugaard

Allerede på spadsereturen til festivalpladsen kan børnene gå på opdagelse i ophængte
Allerede på spadsereturen til festivalpladsen kan børnene gå på opdagelse i ophængte "kukure" lavet af skoleelever. Her Thor, der løftes af sin far Rasmus Kosfending. Foto: Kim Haugaard

I biffen og meget mere langt ude i skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce