Himmelflugt: Så meget er huspriserne i Østjylland steget på 25 år

Som en langtidsinvestering har parcelhuse været en god investering de seneste 25 år, selv om der har været boligboble og andre fald i priserne. Foto: Scanpix

Himmelflugt: Så meget er huspriserne i Østjylland steget på 25 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et parcelhus i Østjylland kostede i gennemsnit 4.016 kroner per kvadratmeter i 1992. I dag er prisen 13.668 kroner.

Østjylland: Har du gennem de seneste 25 år ejet i parcelhus i Østjylland, er der en meget god chance for, at du også har scoret en pæn stor gevinst på din bolig.

Stigningerne i priserne på parcelhuse i Østjylland har stort set fulgt priserne i resten af landet, når den gennemsnitlige pris regnes ud. Huspriserne i Danmark er i gennemsnit tredoblet de seneste 25 år. De regionale prisforskelle er markante, men ifølge Nybolig er et parcelhus uanset geografi altid en sikker investering, så længe tidshorisonten er lang.

Kvadratmeterprisen for et dansk parcelhus var i 1992 i gennemsnit 3.945 kroner, mens den ved udgangen af 2016 var mere end tredoblet til 13.191 kroner per kvadratmeter. Det viser en beregning, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har lavet over Finans Danmarks boligmarkedsstatistik, målt på realiserede handler fra 1992-2017.

I Østjylland kostede et parcelhus i gennemsnit 4016 kroner per kvadratmeter i 1992. i 2017 er prisen i gennemsnit 13.668 kroner. Det er en stigning på 240 procent.
Kun priserne i hovedstaden og det østlige Sjælland overgår væksten, der er sket på landsplan.

I Københavnsområdet kostede et hus 5889 kroner per kvadratmeter i gennemsnit i 1992, mens prisen i 2017 var 27.799 kroner. Det er en stigning på 372 procent.

Hus er en god investering

- Der er naturligvis tale om store regionale forskelle, hvor lollandske huskøbere for eksempel kun har oplevet en stigning på 58 procent siden 1992, mens tålmodige husejere i hovedstaden har oplevet en stigning på hele 372 procent. For alle danske huse som helhed er priserne steget 234 procent over de sidste 25 år, så skal man komme med et forsigtigt bud på, hvor det historisk kan være fornuftigt at investere, kunne et hus være et godt bud, siger Thomas Hovgaard, der er relationschef i Nybolig.

Mens boligmarkedet siden 1992 har været præget af både opture og nedture, er der på den lange bane ifølge ham generelt tale om pæne prisstigninger.

- Selv om kvadratmeterpriserne er syv gange så høje i København som på Lolland, vil lollandske parcelhusejere stadig have oplevet en mærkbar stigning siden 1992, men i stedet for at stirre sig blind på forskellen i gevinster, bør man som husejer i områder med lave priser, hellere glæde sig over, at det alt andet lige giver ret lave, faste boligudgifter at bo på for eksempel Lolland, siger Thomas Hovgaard.

Himmelflugt: Så meget er huspriserne i Østjylland steget på 25 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce