Han kom aldrig tilbage: Serie-svindler lånte cykel til 60.000 kroner

Butikschef Henrik Graversen fra Design Cykler i Risskov havde taget en række forholdsregler, inden han lånte en yngre mand en racercykel til 60.000 kr. Butikschefen vidste ikke, at han var kommet i kløerne på en hærdet svindler. Foto: Jens Thaysen

Han kom aldrig tilbage: Serie-svindler lånte cykel til 60.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advarsel: Ihærdig svindler er på færde i Jylland og på Fyn. Han låner dyre ting uden at levere dem tilbage.

RISSKOV: "Må vi lige tage et billede af dig?"

Det spørgsmål vil man sandsynligvis få, hvis man den kommende tid besøger Design Cykler på Ravnsøvej i Risskov for at prøve en af butikkens nye, dyrere cykler.

Dernæst vil personalet bede dig skrive under på, at du har lånt en ny cykel - og at butikken må udstille dig på de sociale medier, hvis du ikke dukker op med cyklen igen.

Så barske midler overvejer butikken at tage i brug, efter at den lørdag havde besøg af en 29-årig mand, som fik lov at prøve en Trek racercykel til en værdi af 60.000 kroner.

Manden, som hele vejen igennem opførte sig høfligt, vendte aldrig tilbage.

- Vi begyndte for alvor at blive nervøse, da manden havde været væk i en halv time. Lidt senere måtte vi konstatere, at han var forduftet, siger butikschef Henrik Graversen, Design Cykler.

- Tyveriet var nøje planlagt. Allerede fredag var tyven på besøg i Design Cyklers butik i Odense, hvor han spurgte efter den konkrete cykel, som han havde set i butikkens webshop. Han fik oplyst, at cyklen befandt sig i butikken i Risskov, forklarer butikschefen.

Dusør udloves
Den stjålne cykel er en Trek Madone 9.5 i farven sølv/blå.

Den har stelnummer WTU216QU0210M.

Design Cykler har udlovet et gavekort på kr. 5.000 for oplysninger, som kan bringe cyklen tilbage.

Kilde: Design Cykler

Overraskelse

Lørdag ved middagstid mødte den yngre mand op i butikken i Risskov. Han forklarede butikschefen, at han var interesseret i at købe Trek racercyklen, og at han gerne ville prøve den først.

- Som ID lagde han et sygesikringsbevis med adresse og cpr-nummer samt et hævekort til Jyske Bank. Da der ikke var noget billede, viste han sin Facebook-profil med samme navn og et billede, som passede. Herefter forsvandt han med cyklen og er ikke set siden, fortæller Henrik Graversen.

Tyveriet er siden anmeldt til Østjyllands Politi, som både har fået tyvens navn og cpr-nummer. Han havde nemlig ikke forfalsket sit id. Politiet har da også fået fat i manden - det vender vi tilbage til.

Da butikkens personale googlede tyvens - noget specielle - navn, fik de sig lidt af en overraskelse. Det viste sig, at butikken havde været offer for en serie-svindler.

Ifølge butikken er den 29-årige identisk med en person, som det sidste års tid har stjålet en række dyre biler fra bilhandlere i Jylland og på Fyn. Fremgangsmåden har været den samme. Han er mødt op og har foregivet at være køber. Som id inden en prøvetur har han afleveret sit eget kørekort eller pas, hvorefter han er forsvundet med bilen. Konsekvenserne har åbenbart ikke bekymret ham, da han ikke har brugt falsk identitet.

Design Cykler finder det frustrerende at miste en cykel til så mange penge.

Mareridt for bilforhandlere

- Det er svært at forstå, at tyven ikke er anholdt og dømt for længe siden. Selv om tyven bliver anholdt og dømt, vil sagen ende med et tab for Design Cykler. Forsikringen dækker ikke sager af denne slags, så vi er henvist til et civilt søgsmål mod tyven. Og da han næppe ejer noget, er det spild af tid, mener Søren Bo Jensen fra Design Cykler.

Ifølge TV2/Fyn er den 28-årige mand blevet er mareridt for flere bilforhandlere. Han lånte sidste år en Mini Cooper Works af en bilforhandler i Brovst uden at levere den tilbage. Samt en Audi A7 hos Linderoth Biler i Vejle. Og en Mercedes og en BMW hos to bilforhandlere i Esbjerg. Og så videre.

Men spørgsmålet er, om han har fået nogen straf.

Alle biler er ifølge avisens oplysninger blevet fundet igen uden skader et stykke tid efter, at de var blevet "bortført".

Sigtet uden anholdelse

I november kunne Fyns Politi fortælle, at man havde fået fat i den dengang 28-årige mand, der ventede på at blive afhørt.

- Vi har fået fat i gerningsmanden og kender i hvert fald til 15 tilfælde. Vi ved, at han også har været i Tyskland, sagde vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen fra Fyns Politi dengang til TV 2/Fyn.

Århus Stiftstidende kontaktede tirsdag formiddag Fyns Politi for at høre til, hvad der efterfølgende skete med den 28-årige mand. Men det lykkedes ikke Fyns Politi at fremskaffe oplysningerne i løbet af tirsdagen. Den sag følger Århus Stiftstidende op på.

Østjyllands Politi havde mandag fat i manden, som jo altså efterlod sit navn og adresse på sit sygesikringsbevis i butikken i Risskov. Velvidende, at han efterfølgende ville blive kontaktet af politiet. Manden erkendte ifølge Østjyllands Politi tyveriet og meddelte, at cyklen allerede var solgt videre.

Da der ikke var juridisk grundlag for at varetægtsfængsle manden, blev han sigtet uden anholdelse.

Med andre ord er svindleren stadig på fri fod. Og derfor kan der være ekstra grund til at passe på, hvis en yngre mand den kommende tid kommer forbi for at låne et eller andet dyrt, han lige vil prøve.

Han kom aldrig tilbage: Serie-svindler lånte cykel til 60.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce