Flere tusinde har søgt om at blive domsmand i Aarhus - men du kan nå det endnu

Lene Hartig Danielsen, Chef for Borgerservice i Aarhus Kommune, er glad og stolt over de kampagner, de har gennemført for at rekruttere personer til grundlisten. Der er stor interesse for at blive lægdommer, men tilmelding er stadig åben for ansøgere. Man kan sende sin ansøgning via kommunens hjemmeside indtil den 25. januar. Foto: Axel Schütt

Flere tusinde har søgt om at blive domsmand i Aarhus - men du kan nå det endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er stor interesse for at blive lægdommer i Aarhus. En målrettet indsats på Facebook og videregående uddannelser har båret frugt, mener chef for Borgerservice. Nu er der flere kvinder og andre med en anden etnisk herkomst end dansk blandt ansøgerne.

AARHUS: Der tikker cirka 100 ansøgninger ind om dagen fra århusianere, der gerne vil være domsmand og nævning, fortæller Lene Hartig Danielsen, chef for Borgerservice i Aarhus Kommune:

- Interessen for tilmelding er stor. Vi modtager i øjeblikket over 100 ansøgninger om dagen, så vi når helt sikkert at opfylde ambitionen om at have mindst 1.150 navne, siger hun i en pressemeddelelse.

Den store interesse skyldes en øget indsats på de sociale medier og på forskellige videregående uddannelser i Aarhus, mener hun.

- Vi har arbejdet med en målrettet indsats på kommunens Facebook-sider, ligesom vi har afviklet kampagner på kommunens uddannelsesinstitutioner, blandt andet VIA-uddannelserne, SOSU-skolerne og de tekniske uddannelser. Vi har her samarbejdet om at dele disse Facebook-opslag for at komme i kontakt med flere unge, lyder det fra Lene Hartig Danielsen.

Ikke nok med at der er en stigende interesse fra unge borgere, ser de samtidig at flere kvinder og personer af anden etnisk herkomst end dansk er blandt ansøgerne. Grundlisten skal nemlig så vidt muligt afspejle befolkningssammensætningen i kommunen med hensyn til alder, uddannelse, etnisk baggrund og køn.

Hvem vælger lægdommerne?

Grundlisteudvalget, der består af fem personer, skal gennemgå alle ansøgninger fra borgerne på et møde midt i februar. Her skal de finde frem til i alt 1.150 kommende lægdommere - svarende til én person for hver 300 indbyggere i kommunen.

Det nuværende grundlisteudvalg er nedsat af byrådet og medlemmerne udpeget af de politiske partier. I Aarhus Kommune består udvalget af Ali Nuur (S), Christian Andersen (SF), Senay Arikan (B), Ejgil Rahbek (V) og Carsten Borup (Å).

Før i tiden var det altid de politiske partier, der udpegede personer til grundlisten. I dag har partierne dog stadig en mulighed for at udpege en stor del. På baggrund af fordelingen af stemmetallene ved kommunalvalget i 2017, har partierne nemlig mulighed for at indstille op til i alt 260 ud af de 1.150 personer, der skal bruges.

Alle ansøgere vil via Vestre Landsret få besked om, hvorvidt de er kommet på grundlisten senest 25. februar 2019, og tilmeldingsfristen er fredag 25. januar.

Flere tusinde har søgt om at blive domsmand i Aarhus - men du kan nå det endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce