Mandag morgen er seks spor klar på E45

Nu er Vejdirektoratet færdig med at udvide den første etape af Østjyske Motorvej. På mandag åbner den med tre spor i hver retning. Kort: Vejdirektoratet

Mandag morgen er seks spor klar på E45

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På etapen tættest på Aarhus er Vejdirektoratets entreprenør færdig med at udvide E45 fra fire til seks spor.

Østjylland: Mandag morgen er der ikke fire, men seks spor at køre på på den del af E45, der er ved at blive udvidet mellem Skanderborg og Aarhus.

Dog kun på strækningen tættest på Aarhus.

Det er her, der lettest opstår kødannelse, og derfor er Vejdirektoratets projektleder, Robin Højen Madsen, glad for, at Vejdirektoratets entreprenør, Arkil, har leveret et hurtigt stykke arbejde.

- Fordi etapen tættest på Aarhus er den mest kritiske delstrækning i forhold til trafikafvikling har det været vigtigt for os at få den færdig først og få den færdig inden sommerferien, siger Robin Højen Madsen.

Udbygningen gik i gang i januar og er gået hurtigt, fordi Østjysk Motorvej på strækningen mellem Aarhus og Skanderborg har en usædvanlig bred midterrabat på 12 meter.

Så i stedet for at udvide motorvejen på ydersiderne kan man her bygge ind mod midten.

Tungt trafikeret vej
Østjyske motorvej mellem Aarhus og Skanderborg er tungt trafikeret.Fra 2010 til 2016 steg trafikken med 25 procent, og der er jævnligt kødannelser.

Den tidligere socialdemokratiske transportminister Magnus Heunicke pegede i foråret 2015 på strækningen som oplagt at udvide på grund af den meget brede midterrabat.

Øget rejsetid i weekenden

- Den brede midterrabat kommer os til gode i dag, fordi vi har kunnet bruge midterarealet til nye spor og en del af forarbejdet er allerede udført her. Derfor har vi kunnet gennemføre udbygningen så hurtigt, siger Robin Højen Madsen.

LÆS: Første skridt mod seks spor på E45 ved Horsens: Du kan komme på banen nu

Han oplyser, at der i weekenden kan forekomme mindre trafikale gener og en øget rejsetid på op til 10 minutter.

Det skyldes, at fra fredag aften til mandag morgen omlægges trafikken og de sidste restarbejder udføres.

I forbindelse med opsætning af tre portaler hen over motorvejen vil der være tre kortvarige totalafspærringer af motorvejen i tidsrummet 22 til 04 enten fredag eller lørdag aften og nat.

Arbejdet på etape 2 forventes at gå i gang inden udgangen af juni.

I begyndelsen af næste år går udbygningen af sidste etape mod Skanderborg i gang.

Mandag morgen er seks spor klar på E45

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce