Debatmøde om social dumping

Jens Joel. Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix

Debatmøde om social dumping

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

3F og Stiften har inviteret beskæftigelsesministeren til Aarhus mandag aften til en debat om, hvordan vi får afskaffet social dumping.

Aarhus: Kampen mod social dumping har stået på i årevis. Alligevel bliver der ved med at dukke nye eksempler op.

I 2017 i forbindelse med letbanens etablering i Aarhus kom det frem, at der blev anvendt en italiensk underleverandør, som var nægtet optagelse på den italienske stats 'hvidliste' over virksomheder, der ikke har relationer til den italienske mafia.

I november 2018 kunne man se, hvilke forhold filippinske chauffører i Padborg levede under, og hvilke rettigheder - eller mangel på samme - de havde.

I denne uge viste DR-programmet "Afsløret - slaverne i byggebranchen", hvordan rumænsk arbejdskraft blev hentet til Danmark og udnyttet.

Og senest er det kommet frem, at der er en Metro-sag på vej, hvor polske metroarbejdere, ansat gennem vikarbureauet Adecco, ifølge nogle kilder har arbejdet op til 34 dage i træk og mere end 90 timer på en uge.

I 2015 bevilligede regeringen 181,4 millioner kroner til den fælles myndighedsindsats mod socialdumping, men risikerer kampen at blive tabt, hvis beløbet langsomt udfases? Og hvordan skal kampen se ud i fremtiden?

Disse og mange andre spørgsmål er der mulighed for at få besvaret, når beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen fra Venstre lægger vejen forbi Aarhus mandag aften.

3F Aarhus Rymarken og Århus Stiftstidende har nemlig inviteret ministeren til en debataften, hvor også Jens Joel fra Socialdemokratiet og forbundssekretær hos 3F, Henning Josefsen Overgaard deltager, og hvor det er håbet, at mange tilhørere vil dukke op og stille spørgsmål til de tre paneldeltagere.

Debatten styres af Århus Stiftstidendes chefredaktør Jan Schouby.

Der er gratis adgang til arrangementet, der afvikles på mandag d. 11. februar 2019 fra klokken 19-21 på Rymarken 4, 8210 Aarhus V.

Debatmøde om social dumping

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce