Dårligt arbejdsmiljø hos brandvæsnet: Branddirektør sendt hjem

Problemer med arbejdsmiljøet betyder, at branddirektør Lars Hviid af bestyrelsen er blevet bedt om at gå hjem. Han er fritaget for tjeneste indtil videre. Foto: Kim Haugaard

Dårligt arbejdsmiljø hos brandvæsnet: Branddirektør sendt hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bestyrelsen i det fælleskommunale brandvæsen fritager direktøren for jobbet, men nye undersøgelser pågår.

AARHUS: De store problemer med arbejdsmiljøet i Østjyllands Brandvæsen får nu direkte konsekvens for branddirektør Lars Hviid. Han blev ved et bestyrelsesmøde onsdag fritaget for tjeneste.

Bestyrelsen har ifølge en pressemeddelelse valgt at fritage direktør Lars Hviid for tjeneste netop fordi resultaterne af en arbejdspladsvurdering har afsløret store problemer med arbejdsmiljøet i organisationen.

I bestyrelsen var der onsdag enighed om, at man har behov for at afdække en række forhold, og i den periode fritages Lars Hviid for tjeneste.

Rådmand Bünyamin Simsek, som er formand for bestyrelsen i Østjyllands Brandvæsen havde forinden haft en "åben dør" for ansatte, der ville fortælle om forholdene. Det benyttede flere sig af, og på den baggrund orienterede rådmanden bestyrelsen.

- Det er altid beklageligt, når det kommer så vidt, men der er ingen vej udenom, at han fritages for tjeneste, så vi kan komme til bunds i tingene, siger Bünyamin Simsek.

Han gør opmærksom på, at det er kommet som en overraskelse, at problemerne har været så omfattende. På et bestyrelsesmøde i september gav Østjyllands Brandvæsens tre medarbejderrepræsentanter deres opbakning til direktøren.

- Det er direktøren, der må tage konsekvensen af forholdene, men vi skal naturligvis i den kommende tid have klarlagt, hvordan arbejdsmiljøet kan være så dårligt, uden at vi i bestyrelsen får kendskab til det, siger rådmanden.

Bestyrelsen sætter nu gang i en undersøgelse af forholdene i brandvæsenet. Når undersøgelsen er færdig, vil der blive truffet en endelig afgørelse for den fremtidige drift i Østjyllands Brandvæsen.

Bestyrelsesformanden vil i mellemtiden hurtigst muligt udpege rette personer til henholdsvis at varetage ledelsesansvaret og påtage sig beredskabsbemyndigelsen.

Dårligt arbejdsmiljø hos brandvæsnet: Branddirektør sendt hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce