Vindmøller godkendt igen

Møllerne ved Torrild har været undervejs i mange år. Billedet her stammer fra et borgermøde om planerne helt tilbage i 2013. Arkivfoto: Lea Nielsen

Vindmøller godkendt igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom det er en anden slags møller end oprindeligt planlagt, så er ændringerne ikke store nok til at afvise dispensation.

Odder: Der blevet taget forskud på behandlingen af punkt 19 på mandagens byrådsmøde, da John Rosenhøj (DF) allerede ved godkendelsen af dagsordenen ville have sendt punktet tilbage til miljø-, teknik og klimaudvalget.

- Der er kommet mange nye oplysninger senest i weekenden, anførte John Rosenhøj på vegne af Dansk Folkeparti og Konservative.

Sagen handler om vindmøllerne i Torrild, hvor der er ansøgt om en dispensation, da de oprindeligt godkendte møller ikke længere er i produktion. Derfor er det nu en anden mølletype, der skal rejses i Torrild. En type, der er så ny, at den endnu ikke er blevet typecertificeret.

Men borgmesteren var ikke enig i, at der var behov for endnu en behandling i udvalget.

Et flertal i byrådet var da også parat til at træffe en beslutning, da de nåede til punktet.

- Høringssvarene giver ikke anledning til at ændre på et ja til forslaget, indledte den nye formand for miljø-, teknik- og klimaudvalget Ole Lyngby Pedersen (V).

Når blandt andre John Rosenhøj ønskede sagen behandlet igen, er det blandt andet, fordi de nye møller har et lidt længere vingefang, der vil kunne ændre støjforholdene og samtidig give et anderledes skyggekast.

- Men de nye møller holder sig stadig indenfor lovens rammer, og der er ingen store ændringer, påpegede Kresten Bjerre (R).

- Jeg må stole på, at forvaltningen har overholdt de lovgivningsmæssige detaljer. Der er jo tale om, at en type vindmøller udgår og erstattes af en anden type, der også godkendes, tilføjede han.

Jeg kan sagtens forstå, borgerne benytter chancen for at påvirke sagen igen, men der er altså ingen store ændringer.
Kresten Bjerre (R)

Loven skal holdes

Og det var det afgørende argument for et flertal af byrådet, som støttede sig til, at overholdelsen af alle krav skal være på plads, når den endelige byggetilladelse skal gives fra kommunen.

- Certificering og støjberegninger skal være helt på plads, inden der gives tilladelse. Og selvfølgelig aldrig mere end loven tillader, sagde Marianne Hundebøll (SF).

Eftersom de nye møller ikke er rejst endnu, er det umuligt at forudse præcis, hvordan støj og skygge bliver.

- Og jeg er ikke tryg, når forvaltningen ikke kender støjforhold. Jeg synes, det er noget sjusk, at dispensationen ikke har været tilbage i udvalget, sagde John Rosenhøj.

- Og jeg synes altså, det er forkert at godkende noget, der ikke er testet endnu, sagde Hans Hammann (V), som har været imod vindmøller i Torrild hele tiden.

Det samme har Elvin Hansen (S). Alligevel stemte han for dispensationen mandag aften.

- Jeg stemte oprindelig imod møllerne, men der var et flertal dengang. Og det ville være en tom demonstration at stemme imod nu, sagde Elvin Hansen.

Flertal for møller

Borgmester Uffe Jensen fik lukket diskussionen ved at understrege, at alle vilkår selvfølgelig skal være opfyldt og overholdt.

Der kom 10 høringssvar i høringsperioden, som dog ikke ændrede resultatet, ligesom debatten heller ikke rykkede ved flertallet, da det kom til afstemning.

John Rosenhøj, Hans Hammann og de to konservative Niels Rosenberg og Martin Mikkelsen stemte imod dispensationen, mens de resterende 15 byrådsmedlemmer stemte dispensationen igennem.

Dermed kan firmaet Ecopartner gå videre med at få typecertificeret og opstillet vindmøllerne.

Vindmøller godkendt igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce