Tunø festival er i gang: Aparte mandslinge og gråhårede gæster

The Powls, som var første band på scenen på årets Tunø Festival håbede på regnvejr, så gæsterne ikke kunne forlade "koncerten". Foto: Kim Haugaard

Tunø festival er i gang: Aparte mandslinge og gråhårede gæster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejret var elendigt men stemningen i top, da Tunø Festivalen for 33. gang blev blæst i gang.

Tunø: - Der er nu noget ganske særligt ved Tunø Festivalen. Det er hyggeligt, og så skinner solen altid.

Ovenstående kommentar var Odders borgmester Uffe Jensen blevet mødt med på færgen, da han torsdag formiddag var vej til Tunø for at holde åbningstalen ved festivalen.

Men da han klokken 13.00 - præcis 30 minutter for sent - gik på scenen for at holde åbningstalen, var det kun første del af sætningen, der passede.

Det var helt bestemt hyggeligt i det store stribede telt på havnen på Tunø, men solskin - det var der på ingen måde.

Tværtimod viste vejret sig fra sin dårligste side. Massiv blæst, tunge regnbyger og varmegrader, der mere mindede om efterår end højsommer.

Mere end en verden til forskel fra sidste års tørke og endeløse sommer. Men det triste vejr så nu ikke nu ikke til at genere festivalgæsterne synderligt.

De skålede hyppigt med borgmesteren, der noget utraditionelt for en politiker opfordrede folk til at huske at drikke rigeligt med øl.

- For jo mere øl vi drikker, jo bedre festival får vi næste år. Festivalen er vigtig. Den er Danmarks hyggeligste og vi er stolte over den, sagde Uffe Jensen til publikums store begejstring.

Odders borgmester Uffe Jensen holdt lidt af en skåltale til åbning med påstanden om, at jo mere øl der blev drukket, jo bedre vejr vil det blive næste år. Foto: Kim Haugaard
Odders borgmester Uffe Jensen holdt lidt af en skåltale til åbning med påstanden om, at jo mere øl der blev drukket, jo bedre vejr vil det blive næste år. Foto: Kim Haugaard

Grå i toppen

Det er 33. gang, at den lille ø lægger jord til festivalen, og for en del af gæsterne gælder det sikkert, at de har været med stort set hele vejen.

I hvert fald er den gennemsnitlige festivalgæst noget mere grå og tynd i toppen end ved stort set alle andre musikfestivaler i Danmark. Faktisk er en god del af dem formentlig bedsteforældre til nogle af de unge mennesker, der i disse dage lytter til musik på en mark i Roskilde.

Men i modsætning til Roskilde handler Tunø Festival mere om hygge og møde med gamle venner, end om drømmen om at score en kæreste og opleve de helt store musiknavne på "orange scene".

På Tunø tager man også tingene lidt mere stille og roligt. Da klokken blev 12.30, og folk var klar til den officielle åbning, var den "blå scene" ikke helt klar endnu. I hvert fald var det først på det tidspunkt, at teknikken kom på plads og instrumenterne fundet frem.

Borgmesterens skålhilsen blev hilst med løftede glas blandt publikum.  Foto: Kim Haugaard
Borgmesterens skålhilsen blev hilst med løftede glas blandt publikum. Foto: Kim Haugaard

Powls åbnede blå scene

Det var dog på plads, da Uffe Jensen sluttede sin tale af med et trefoldigt hurra for festivalen. Og så var bandet The Powls ellers klar til at indtage scenen.

Ikke det mest traditionelle valg af en åbningskoncert på en musikfestival.

The Powls er nemlig nærmest lige så meget underholdning, grin og småsnak, som det er musik. I de godt fem kvarter "koncerten" varede, nåede bandet ikke meget mere end otte-ti numre. Men det var den helt rigtige åbning på Tunø, hvor publikum elsker de "aparte mandslinge", som de præsenteres i programmet.

Selv startede The Powls koncerten følgende sætning:

- Det begynder snart at regne. Det er godt, for så kan I ikke forlade teltet, selv om det lige om lidt begynder at lyde af helvede til.

Af helvede til er nok lige at stramme den, men nogen enorm musikalsk oplevelse er de fire mænd ikke. Til gengæld skaber de fantastisk stemning og masser af smil med deres væld af gamle vittigheder, hvoraf de fleste er et stykke under bæltestedet.

- Så er det på sin plads med en lille advarsel til kvinderne. Hvis I på et tidspunkt i løbet af koncerten mærker noget hårdt mod jeres læber, og så ellers oplever, at I bliver våde mellem benene, så skal I ikke gå i panik. Så er det bare fordi, at I har vendt jeres øl forkert, lød en af de mere stuerene udmeldinger fra scenen.

Om det skete, skal vi lade være usagt, men stemningen var fortsat høj og den musikalske kvalitet formentlig lidt mere end en anelse bedre, da Michelle Birkballe, Jacob Sveistrup, Rasmus Nøhr og Hjalmer tog over senere på dagen.

Festivalen fortsætter de næste tre fire dage med blandt andre Mike Tramp og Halberg & Friends på programmet. Der er stadig ledige billetter - og vejret bliver bedre i løbet af de kommende dage. Så måske det til sidst ender med solen som altid skinner over Tunø Festival.

The Powls havde traditionen tro både glimt i øjet og masser af skæve blik til livet under bæltestedet på programmet.  Foto: Kim Haugaard
The Powls havde traditionen tro både glimt i øjet og masser af skæve blik til livet under bæltestedet på programmet. Foto: Kim Haugaard
Michelle Birkballe tog over efter The Powls, hvilket hævede det musikalske niveau flere niveauer.  Foto: Kim Haugaard
Michelle Birkballe tog over efter The Powls, hvilket hævede det musikalske niveau flere niveauer. Foto: Kim Haugaard
Michelle Birkballe kan også et trick med de våde varer - hun fik åbenbart en tår over vandtørsten og sendte en fin stråle ud mellem tænderne.  Foto: Kim Haugaard
Michelle Birkballe kan også et trick med de våde varer - hun fik åbenbart en tår over vandtørsten og sendte en fin stråle ud mellem tænderne. Foto: Kim Haugaard
Gråt og koldt ude men varm og farverig stemning inde i teltene på Tunø.  Foto: Kim Haugaard
Gråt og koldt ude men varm og farverig stemning inde i teltene på Tunø. Foto: Kim Haugaard

Tunø festival er i gang: Aparte mandslinge og gråhårede gæster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce