Temamøde om borgerrådgiver

Enhedslistens byrådsmedlemmer Ditte Marie Thejsen og Leif Gjørtz Christensen har stillet forslag til byrådet om en borgerrådgiver. Det vil Ditte Marie Thejsen fortælle mere om på DHs møde 14. maj. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Temamøde om borgerrådgiver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske Handicaporganisationer - Odder inviterer til åbent møde om borgerrådgivning 14. maj.

Odder: Odder kommune har ingen borgerrådgiver. Det har man i blandt andet Horsens og Skanderborg Kommuner.

Mindst hver tredje kommune i Danmark har en borgerrådgiver, som er med til at sikre tilliden til kommunens sagsbehandling.

Går der knas i kontakten mellem den enkelte borger og den kommunale sagsbehandler kan det skabe magtesløshed og mistillid til det kommunale system.

Mange borgere med handicap og deres pårørende mister tilliden til systemet og magter ikke at tage kampen op og gå gennem et langsommeligt klagesystem. De giver op.

Rådgiver fortæller

Borgerrådgiveren kan hjælpe med at genskabe den gode dialog og tilliden mellem borger og kommune. Borgerrådgivere kan hjælpe borgeren med at håndtere klager, informere og vejlede til at finde rundt i den kommunale jungle og paragrafferne.

I 2016 arrangerede Danske Handicaporganisationer - Odder (DH Odder) et vælgermøde, hvor seks af kommunens partier støttede ideen om en borgerrådgiver. Det er nu tid til at komme fra idé til handling.

Derfor inviterer DH Odder til en åben temaaften tirsdag 14. maj kl. 19.15-21.30 i Pakhuset.

Byrådsmedlem Ditte Marie Thejsen fortæller om de tanker, der ligger bag den nylige indstilling til byrådet om en borgerrådgiver.

I temaaftenen deltager også Jesper Cortes, som arbejder som borgerrådgiver.

DH Odder håber, at se politikere og embedsmænd samt foreninger og borgere til denne temaaften.

Temamøde om borgerrådgiver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce