Stor forskel i kontingentpriser: Større setup giver større udgifter

Kontingentpriserne i Hundslund og de andre mindre byer i Odder Kommune ligger på nogenlunde samme niveau, mens de i Odder - på grund af et større setup - har højere kontingentpriser. Arkivfoto: Jens Thaysen

Stor forskel i kontingentpriser: Større setup giver større udgifter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er billigere at gå til fodbold og gymnastik i de små byer sammenlignet med klubberne i selve Odder. Årsagen ligger i, at de i Odder har et større setup med dyrere trænere og mere udstyr, lyder forklaringen fra Idrætsrådets formand. Generelt

Odder: Fra i år kan børnefamilier i Odder Kommune søge om et såkaldt fritidspas, så man kan få dækket noget af eller hele kontingentet, hvis økonomien i familien er en hæmsko for, at børnene går til fritidsaktiviteter.

Der er dog stor forskel på, hvad det koster at gå til fritidsaktiviteter i Odder Kommune. Både på tværs af idrætsgrene, men også inden for den samme sport kan der være stor prisforskel.

Avisen har kigget på to af de mest populære sportsgrene, gymnastik og fodbold, og her er tendensen, at det koster flere penge i Odder end i de mindre byer i kommunen. Det er der dog flere gode forklaringer på, fortæller formanden for kommunes idrætsråd, Erling Rovelt.

- De store klubber i Odder har et større setup, der koster flere penge. Der er i overvejende grad lønnede trænere, der har taget uddannelse, og som bliver sendt på flere trænerkurser, og sådan nogle trænere koster oftest en god lønning. Samtidig er flere af medlemmerne også tættere på eliten og skal dermed deltage i mere, siger han.

Sammenligner man de store klubber i Odder med tilsvarende klubber i Aarhus, så er de billige, og det er heller ikke mit indtryk, at medlemmerne klager over prisniveauet.
Erling Rovelt, formand for Idrætsrådet i Odder Kommune
Så meget koster fodbold og gymnastik i kontingent
Fodbold:Gylling Sport og Idræt: For årgangene U11 og U13 koster det 500 kroner for udendørs i tre timer om ugen og 250 kroner for indendørs i en time om ugen.

Hou og Omegns Idrætsforening: For U11/U12 koster det 450 kroner for udendørs træning to gange om ugen. Der er ikke indendørs for den årgang.

Hundslund IF: For U10 koster det 500 kroner for udendørs og 500 kroner for indendørs. Begge er to gange om ugen i en time ad gangen.

Odder IGF Fodbold: Udendørs med træning i halvanden time to til tre gange i ugen koster 1400 kroner for U10 og U11. Der er mulighed for at få refunderet 300 kroner ved at hjælpe til ved arrangementer. Indendørs koster 300 kroner.

Andre foreninger tilbyder også fodbold, men ikke i samme årgange, og avisen har derfor valgt ikke at tage dem med, da det vil give et forkert sammenligningsgrundlag.

Gymnastik:

Gylling Sport og Idræt: 400 kroner for tre-seksårige i 50 minutter om ugen

Gymnastik Odder: 950 kroner for fire-seksårige i en time om ugen

Hou og Omegns Idrætsforening: 500 kroner for fire-seksårige i en time om ugen

Hundslund Idrætsforening: 450 kroner for tre-seksårige i en time om ugen

Randlev-Boulstrup Idrætsforening: 350 kroner for et-treårige plus forælder i time om ugen

Saxild Idrætsforening: 150 kroner for fem-otteårige i en time om ugen

Ørting-Falling Ungdoms- og Gymnastikforening: 695 kroner for fire-seksårige i en time om ugen

Kilde: Priserne er indhentet på foreningernes hjemmesider eller ved kontakt til foreningernes udvalg.

Skal bare hænge sammen

Ude i de mindre byer ligger kontingentprisen hovedsageligt på 300-500 kroner for en sæson med fodbold eller gymnastik.

I Hundslund IF bruger de primært pengene fra kontingenter på trænergodtgørelse, halleje og turneringsudgifter, og så bliver der købt nyt udstyr til de afdelinger, der har behov for det.

- Vi har hverken intentioner om at holde på pengene eller bruge flere, end der kommer ind. Vi skal bare have enderne til at hænge sammen, siger foreningens formand, Henriette Kjeldgaard, der bruger deres motionsbadminton for voksne som et eksempel på, at de som forening skal hjælpe hinanden på tværs af sportsgrenene.

- I badminton har de kun udgifter til halleje og måske til nye badmintonnet, hvis de på et tidspunkt skal udskiftes. Ellers bruger vi indtjeningen derfra på noget andet, så prisniveauet for børnene kan holdes nede, siger hun.

Giver sodavand og pizza

Generelt er meldingen fra foreningerne, at kontingenter dækker trænergodtgørelser, trænerkurser, turneringsudgifter, nyt udstyr og eventuel leje af lokaler - og så bruges der desuden penge på at give lidt ekstra.

- Vi bruger nogle penge på afslutning efter forårs- og efterårssæsonen, hvor klubben er vært for sodavand og pizza, siger fodboldformand i Hou og Omegns Idrætsforening, Lise Sørensen, der tilføjer, at de forsøger at holde kontingentet på et niveau, så alle kan være med.

Ekstra træning og penge tilbage

I Odder IGF Fodbold kan man få 300 kroner tilbage, hvis man hjælper til ved klubarrangementer. Deres kontingent ligger i den høje ende, men de bruger også penge på mange ting, fortæller formand Peter Lindberg Christensen.

- Vores trænere skal uddannes, fordi vi gerne vil have dygtige trænere på alle hold, så det er der en udgift til. Og så kommer der ikke ekstraudgifter for medlemmerne til spillertøj, og vi tilbyder også ekstra træning for nogle af årgangene, siger han.

Odder Kommune er lige nu ved at få de sidste detaljer på plads, så fritidspasset efter nytår kan søges af økonomisk udfordrede familier, som gerne vil kunne sende børnene til sport.

Stor forskel i kontingentpriser: Større setup giver større udgifter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce