Socialchef om retssag mod nabokommune: Vi har ret

Socialchef Lotte Henriksen mener, at Aarhus Kommune har ret i sagen mod Odder. Arkivfoto

Socialchef om retssag mod nabokommune: Vi har ret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mellemkommunale sager kan handle om mange penge, og derfor er det fair at få dem prøvet af, mener Aarhus Kommune.

Aarhus: Vi rejser ikke en sag, medmindre vi mener, vi har ret, og Ankestyrelsen har truffet en afgørelse, der er helt gal.

Ordene kommer fra Lotte Henriksen, der er socialchef i Aarhus Kommune. De forklarer, hvorfor Aarhus valgte at trække nabokommunen Odder i retten i en sag om udgifterne til at have et barn i familiepleje. Et barn, som flyttede fra Aarhus til Odder Kommune for flere år siden.

- Indimellem har vi de uenigheder kommunerne imellem. Så kan der opstå dilemmaer, der er brug for at få afklaret i retten. Men jeg er ikke opdateret på den aktuelle sag, siger Lotte Henriksen.

Ankestyrelsen har i 2014 og 2015 give Odder medhold i, at Aarhus Kommune skulle betale. Den samlede udgift kan løbe op i 10 millioner kroner.

Vi rejser ikke sager, medmindre vi mener, vi har ret.
Lotte Henriksen, socialchef Aarhus Kommune

Handler om mange penge

- Vi har ikke nogen interesse i at desavouere Ankestyrelsens afgørelser på det generelle niveau. Og det er uheldigt, at kommuner slæber hinanden i retten. Men nogle gange handler det om mange penge, og vi tænker, at hvis vi har ret, så prøver vi det af, siger Lotte Henriksen.

Ifølge socialchefen sker det ikke tit, at Aarhus trækker andre kommuner i retten. Men der er et par sager.

- Tidligere var der måske en større statslig delfinansiering på nogle af de her udgifter. Når den bortfalder, bliver der større opmærksomhed. Og vi har mange enkeltsager, der bliver dyrere. Hvis man har en borger, der koster to-tre-fire millioner kroner om året, så tænker man, hvis vi har ret, så prøver vi lige sagen af, siger Lotte Henriksen.

Socialchef om retssag mod nabokommune: Vi har ret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce