Skolebridge breder sig til hele landet

Morten Bilde fra Dansk Skolebridge gik rundt ved bordene for at hjælpe eleverne i gang. Foto: Carina Mayner

Skolebridge breder sig til hele landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for Dansk Skolebridge, Morten Bilde, besøgte alene i 2018 mere end 100 skoler.

Odder: Mandag var formanden for Dansk Skolebridge, Morten Bilde, på besøg på Parkvejens Skole, hvor han sammen med medlemmer af Odder Bridgeklub underviste eleverne i 8. klasse i spillet, som de fleste sætter i forbindelse med ældre mennesker.

Faktum er imidlertid, at mere end 200 folkeskoler har benyttet sig af tilbuddet om skolebridge, siden foreningens start i 2015. Det vil tal sige, at 3000-4000 elever har forsøgt sig med spillet.

Ifølge formanden og stifteren er der en helt klar grund til den store opbakning:

- Siden den nye folkeskolereform trådte i kraft, har flere folkeskoler henvendt sig. Med bridge sidder børnene og koncentrerer sig, men de træner også problemløsning, siger han og fortsætter:

- Efterspørgslen er rigtig stor, og derfor kunne vi ikke gøre det uden de lokale bridgeklubber. Vi laver også videoer, så vi kan nå rundt til så mange skole som muligt.

Professionel søn

Nogle af disse videoer blev vist på Parkvejens Skole mandag, og her kunne man se Morten Bildes 29-årige søn, Dennis Bilde, jonglere med kort og fortælle, hvordan man spiller sine kort rigtigt.

Dennis Bilde er landets eneste professionelle bridgespiller, idet han er er sponsoreret af et italiensk kaffefirma. Han tilbringer derfor en del tid i Italien, men når han er hjemme, bor han i Aarhus og tager ofte med sin far ud på skolerne. Selv bor Morten Bilde i Ballebo lidt udenfor Hovedgård.

Arbejdet i Dansk Skolebridge er ganske ulønnet, men Morten Bilde mener, at det giver rigtig god mening, og at der burde skydes statspenge i projektet.

- Modsat Dansk Skoleskak er det endnu ikke lykkedes os at komme på finansloven. Men det sker forhåbentlig en dag. For bridge er et spil, som giver deltagerne så mange ting, som er værd at stræbe efter. Blandt andet evnen til at samarbejde, siger han.

Skolebridge breder sig til hele landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce