Sidste prædiken i festteltet

Gudstjenesten foregår søndag kl. 11 i det store telt på Hou Havn, og bagefter byder menighedsrådet vært på en sandwich og en øl eller sodavand. PR-foto

Sidste prædiken i festteltet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er med vemod, sognepræst Hanna Nissen holder sin 15. og sidste gudstjeneste ved Havnefesten i Hou søndag 15. juli.

Hou: Hun er, hvad man kan kalde en folkelig sognepræst. Deltager årligt i Tunø festivalen, nyder et glas køligt hvidvin på såvel Cafeen Hou Havn som på Skuden og er engageret i både lokalarkivet og byens hjemmeside.

Vi taler om Hanna Nissen. I 14 år har hun været fast inventar i det store festtelt ved Hou Havnefest til den populære havnegudstjeneste. I år er det sidste gang. Hanna Nissen, der bliver 63 år til november, går på pension i marts næste år.

- Det er en helt særlig oplevelse. Få timer før gudstjenesten ligner og lugter teltet gammelt værtshus, men kl. 11 er man ikke i tvivl om, at teltet danner ramme om en kirkelig handling. Det er højtideligt på en afslappet måde, siger Hanna Nissen.

Hun var ikke i tvivl, da hun tilbage i 2004 blev spurgt, om hun ville holde gudstjeneste til havnefesten. Svaret var ja, og der var heller ingen slinger i svaret fra hendes daværende chef, tidligere biskop Keld Holm.

- Hvor er jeg glad for, at du vil bringe kirken ind i en folkelig fest, var svaret fra biskoppen.

Stor begivenhed

Første år var forventningerne til antallet af deltagere i gudstjenesten beskedent.

- Vi regnede med 25 - måske 50, fortæller Hanna Nissen. Men vi var 140, og så er det bare steget år for år.

I fjor deltog 450 i havnegudstjenesten, og det er ikke kun lokale, der deltager. Folk kommer fra Aarhus, Horsens og Skanderborg til den festlige begivenhed, der også omfatter gospelsang. Musiklærer Annette Folsach sammensætter et gospelkor, og det er også vokset i deltagerantal år for år.

Bådbyggeren i Hou har lavet et kors, lokale kræfter har lavet alter og så er det frivillige ved havnefesten og menighedsrådet, der på rekordtid får ryddet op efter nattens festligheder og rigget til med duge og blomster i teltet.

Sidste prædiken i festteltet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce