Politikere vil vide mere om skovbegravelser

Mens Enhedslisten i Odder taler for en kommunal skovbegravelsesplads, bliver der mere og mere plads på de traditionelle kirkegårde. Det mærker man bl.a. på Odder Ny Kirkegård. Foto: Søren E. Alwan

Politikere vil vide mere om skovbegravelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslistens forslag om kommunal skovbegravelsesplads kræver flere undersøgelser, mener byrådet.

Odder: Politikerne i Odder Byråd vil ikke forholde sig til en kommunal skovbegravelsesplads, før behovet er blevet grundigt undersøgt.

Det kom frem på mandagens byrådsmøde, hvor Enhedslisten foreslog, at byrådet skal bede forvaltningen finde et stykke kommunalt ejet skov og her etablere et sted, hvor borgere kan nedsætte urner.

Begrundelse for forslaget er ifølge Ditte Marie Thejsens (EL), at borgere i Odder Kommune skal have mulighed for at blive begravet et andet sted end på en traditionel kirkegård med indviet jord. Hun understregede dog samtidig, at det ikke skal forveksles med en ateistisk gravplads, men at partiets forslag er tænkt som et tilbud til alle - også medlemmer af folkekirken og andre trosretninger. Det har været muligt, siden 2008, da en ny lov om begravelsespladser blev vedtaget.

- Men hvad er behovet? Som du selv siger, blev loven indført i 2008, men på hjemmesiden for Landsforeningen Liv og Død står der, at der findes to skovbegravelsespladser, en i Odense og en Horsens, sagde Martin Mikkelsen (K).

Det samme tvivl havde John Rosenhøj (DF), som henviste til, at hvis man etablerer en skovbegravelsesplads i Odder Kommune, så bør det som minimum ikke være for kommunale kroner. Så skal det gøres som Horsens, hvor en privat lodsejer lægger jord til.

Omvendt mener SF og R, som Enhedslisten, at en lokal skovbegravelsesplads gerne må være kommunal.

- Radikale har absolut sympati for forslaget, og vi går ind for, at det bliver undersøgt, om der er et behov, og hvordan det kan etableres, sagde Kresten Bjerre.

- Vi siger hverken ja eller nej. Vi siger, at det skal oversendes til forvaltningen, så sagen kan få sin gang igennem de relevante udvalg, så vi kan blive klogere på området, sagde Lone Jakobi (S), der i sidste ende blev bakket op resten af byrådet.

Forslaget om en kommunal skovbegravelsesplads ender derfor nu i miljø-, teknik- og klimaudvalget, inden den igen kommer på byrådets bord.

Politikere vil vide mere om skovbegravelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce