Opland kontra Odder er en opfundet duel

SF's tidligere byrådsmedlem roser sine tidligere kolleger for mestendels at være saglige. Arkivfoto

Opland kontra Odder er en opfundet duel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere byrådsmedlem mener, at kommunens politikere er gode til at tage saglige hensyn, også når de store beslutninger skal træffes.

Odder: Det lyder som en god historie. Politikerne inde i Odder udsulter de stakkels små oplandsbyer, lukker skoler og plejehjem, mens den store by får det hele.

Den fortælling holder ikke, mener Sanne Rubinke. Hun stoppede sidste år efter 18 år i byrådet for SF, og hendes erfaring er, at politikerne ser på helheden.

- Vi har set nogle, der gerne vil hyppe en lokal kartoffel. Men lige så snart, de er valgt, er det for hele kommunen. Da vi nedlagde plejehjem i Gylling, Ørting og Hou, var der nogle politikere, der var voldsomt i klemme. De havde lovet noget på valgmøder, men da vi så kunne se, at der ikke var søgning til hjemmene - hvad gør du så som politiker? Det var noget, vi diskutere rigtigt meget dengang, siger Sanne Rubinke.

Borgerne i Odder har ikke den samme repræsentation i lokalråd som borgere i mindre byer. Det er en væsentlig pointe, og hvis man skal tale om udemokratisk skævhed, så er det den halvdel, der bor i Odder, der har en dårlig repræsentation.
Sanne Rubinke (SF), fhv. byrådsmedlem

Politikerne er ret fornuftige

- I virkelighedens verden så har byrådet gennem årene forvaltet opgaverne rimeligt fornuftigt. For nogle år siden renoverede vi skoler og havde fagfolk ude at vurdere dem. Der var en fair og saglig prioritering af midlerne, der viste sig at være for små, og derfor trak arbejdet ud, siger Sanne Rubinke.

Hun stoppede i byrådet i april sidste år og har fået byrådsarbejdet lidt på afstand.

- Pengene bliver også prioriteret efter, hvor mange der har gavn af dem. Der er flere borgere, også fra oplandet, der har gavn af et velfungerende Nørregade-kryds i Odder. Men man har altid haft fokus på oplandet, f.eks. på skolevejene. Politikerne har faktisk været meget fornuftige, siger hun.

Opland kontra Odder er en opfundet duel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce