Odder: Udgifter til unge løber stadig løbsk

Borgmester Uffe Jensen er bekymret over de stadigt stigende udgifter til sårbare børn og unge udenfor uddannelses- og arbejdsmarkedet. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Odder: Udgifter til unge løber stadig løbsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens udgifterne til overførselsindkomster falder i mange kommuner, så stiger de fortsat i Odder, og det koster kommunen dyrt.

Odder: Der skulle egentlig have været omkring 35 mio. kr. til anlæg i Odder Kommunes budget for 2019. Men som det ser ud lige nu, bliver der kun syv mio. kr. til at lave cykelstier, kulturkøkken og energibesparende foranstaltninger. Og det kommer man altså ikke langt med.

Det er igen-igen det specialiserede socialområde og stigning i udgifter til overførselsindkomster, eksempelvis revalidering og sygedagpenge, der kommer til at koste 30 mio. kr. mere end forudset. For tredje år i træk.

- Det er en udvikling, der virkelig bekymrer mig, siger borgmester Uffe Jensen (V).

Siden 2015 er antallet af 18-24-årige, der modtager hjælp, fordoblet. I samme periode er udgifterne til netop den gruppe øget fra 4,8 mio. kr til 21 mio. kr.

Det er især unge med psykosociale problemer, der koster ekstra kommunale kroner. Og unge, som af en eller anden grund ikke har været kendte i forvaltningen ved overgangen fra barn til voksen.

Desuden er der en stigning i +65, der har behov for støtte og et stigende antal borgere med massiv social deroute, der har behov for hjælp.

Over landsgennemsnittet

- Jeg undrer mig over, hvordan det kan være, at vi i Odder Kommune har så store udsving på de her to områder i forhold til resten af landet, hvor udgifterne falder, siger Uffe Jensen.

Og netop det, at Odder Kommunes udgifter til de to områder er højere end landsgennemsnittet rammer kommunen dobbelt, idet man kun får bloktilskud udregnet efter landsgennemsnittet.

- Jeg ved, at direktionen arbejder hårdt på at få et budget i balance, men vi skal selvfølgelig også se på, hvad vi kan gøre fremadrettet, så vi ikke står i samme situation til næste år, siger Uffe Jensen.

Det er nemlig tredje år i træk, at udgifter til netop de to områder er steget mere end ventet.

Derfor er der de seneste år blevet sat penge af til ekstra indsatser og medarbejdere.

- Men det, vi gør virker åbenbart ikke nok, erkender kommunaldirektør Henning Haahr.

Torsdag kl. 19 har kommunen og byrådet inviteret alle borgere til møde på Odder Parkhotel, hvor borgerne kan komme med input til, hvordan kommunens penge skal prioriteres.

Odder: Udgifter til unge løber stadig løbsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce