Odder Kommune får tilskud til nyt sundhedshus

Den gamle lægebolig ser majestætisk ud i smukt vejr og med en blå himmel som baggrund. Men bygningen er i virkeligheden så forfalden, at den er klar til nedrivning - måske for at give plads til et kombineret sundhedshus/boliger. Foto: Carina Mayner.

Odder Kommune får tilskud til nyt sundhedshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester vil have undersøgt, om pengene kan bruges til etablering i et nyt højhus i Vitapark. Men først skal kommunen finde en investor til resten af byggeriet.

Odder: Det glæder borgmester Uffe Jensen (V), at Odder Kommune får lidt over 11 mio. kr. til et nyt sundhedshus i VitaPark. Hans ultimative drøm er, at sundhedshuset kan blive en del af en helt ny bygning på det areal, hvor den kondemneringsmodne lægebolig i dag ligger.

De 11 mio. kr. kommer fra en pulje, regeringen har afsat til læge- og sundhedshuse i hele landet. Det sker som en del af den sundhedsreform, regeringen gennemfører. Odder Kommune havde søgt om knap 32 mio. kr. og får altså 11 mio. kr.

- Men det er også penge, så nu skal vi gang med at undersøge, hvordan vi udnytter dem bedst. For desværre får man næppe et helt sundhedshus for det beløb, siger borgmesteren, der sammen med resten af byrådet allerede har en idé til, hvordan pengene kan bruges.

Drømmen er et sundhedshus med plads til byens praktiserenede læger. På de øverste etager kan der så bygges attraktive boliger.
Borgmester Uffe Jensen (V)

Etager i helt nyt hus

Tanken er, at Odder Kommune finder en investor, som vil købe den gamle lægebolig ud mod Randlevvej og rive den ned. Herefter kan bygherren bygge nye boliger og i ret mange etager mod, at odder Kommune står som bygherre af nogle af de nederste etager. Her kan der så ligge et sundhedshus. Hvem der skal leje sig ind i huset, må tiden vise, en mulighed kan være, at flere af byens praktiserende læger flytter til VitaPark, hvor otte allerede i dag bor til leje. Ifølge direktør for social, sundhed og beskæftigelse Jette Lorenzen kan en mulighed også være, at Region Midtjylland vil leje sig med flere tilbud til eksempelvis kronisk syge.

- Faktisk er Odder Kommune allerede godt med, når det gælder tilbud til kronisk syge, men man kan altid blive bedre. Uanset hvad, så stor jeg, at man ved at samle tingene et sted vil kunne opnå en større faglighed, som i sidste ende vil komme borgerne til gode, siger Uffe Jensen.

Byrådet sagde på sit seneste møde ja til at sende udbudsmateriale med et "indbygget" sundhedshus i udbud. Det er ifølge Uffe Jensen lige på trapperne og vil herefter være i udbud i fire uger.

Odder Kommune får tilskud til nyt sundhedshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce